nasilje u papua novoj gvineji

Strava u selu, banda pobila seljane, među njima puno djece: Žrtvama su odsječene glave, tijela odvukli krokodili

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Banda u Papui Novoj Gvineji pobila je seljane.

Najmanje 26 ljudi, većinom djece, ubijeno je u masakru u Papui Novoj Gvineji u kojem su tri sela spaljena do temelja.

Žrtvama su odsječene glave, a neka su tijela odvukla krokodili. 

Strahuje se da bi broj mrtvih mogao biti i veći jer se nastavlja potraga za nestalima nakon pokolja za koji se vjeruje da je rezultat teritorijalnog spora.

Prema podacima UN-a, među ubijenima je 16-ero djece. 

Više od 200 ljudi napustilo je svoje domove nakon što su spaljeni u napadima u udaljenoj provinciji East Sepik ove otočke države ranije ovog mjeseca, piše Sky News. 

Vršitelj dužnosti zapovjednika pokrajinske policije James Baugen izjavio je za Australian Broadcasting Corporation (ABC): "Kada sam se približio tom području, vidio sam da ima djece, muškaraca, žena. Ubila ih je grupa od 30 mladića. Preživjeli su se sklonili u policijsku postaju, previše uplašeni da bi imenovali ubojice, rekao je.

"Neka od tijela krokodili su odnijeli u močvaru. Vidjeli smo samo mjesto gdje su ubijeni. Bilo je odsječenih glava."

Pročitajte i ovo rezultat očevida Objavljeni detalji teške nesreće na A1: Ozlijeđeno 9 ljudi, među njima i djeca. Kaos počeo kad je pukla guma...

Predstavnik Ujedinjenih naroda za ljudska prava Volker Turk je rekao da je do nasilja došlo zbog spora oko vlasništva i prava nad zemljom i jezerom. Guverner Allan Bird je kazao kako u okrugu provincije East Sepik, gdje se dogodio napad, ima samo 20 policajaca na 100.000 ljudi.

Vlasti su sada, više od tjedan dana nakon masakra, u regiju poslale nacionalnu policiju kako bi pomogla pri istrazi. Jedna je žena opisala kako je satima plutala držeći se za balvan, pokušavajući biti tiho kako je ne bi primijetili.

"Čula sam žene kako vrište od boli, djecu kako plaču. Na sreću me napadači nisu vidjeli", kazala je, prenosi BBC. 

Masakr se dogodio sredinom srpnja. 

Povezane teme