Smrtna kazna, ilustracija (Getty Images)
Smrtna kazna, ilustracija (Getty Images)

Viktar Sharhel (48) osuđen je na smrtnu kaznu jer je pretukao osmomjesečnu djevojčicu, a zatim joj je odrubio glavu. U zatvor na 25 godina će i njena majka. Bjelorusija je jedina zemlja u Europi koja dopušta smrtnu kaznu.


Muškarac (48) osuđen je na smrt zbog premlaćivanja i odrubljivanja glave osmomjesečne djevojčice. 

Vezani članci Ilustracija Broj smaknuća u svijetu drastično raste: "U jednom danu pogubljen 81 zatvorenik" Aleksandar Lukašenko Je li Lukašenko bolestan? Objavljena njegova prva fotografija nakon tjedan dana, ima zavoj

Viktar Sharhel ubio je Anu dok je njena majka Natalija Kolb (26) bila u kući

I Natalija je osuđena zbog ubojstva. Dobila je 25 godina zatvora što je najveća kazna za ženu prema bjeloruskom zakonu. 

Viktar i Natalija opijali su se u njenom stanu. Naišao je otac djevojčice Leonid Kolb, sa svoja dva sina, i zatekao stravičnu scenu, pišu lokalni mediji, prenosi Daily Mail

Vidio je djevojčicu kako leži i lokvi krvi. Dijete je imalo 46 ozljeda. Ubijeno je kuhinjskim nožem. 

Susjeda majke iz pakla rekla je da je stan izgledao kao scena iz pakla. 

"Liječnica iz hitne onesvijestila se kad je sve ugledala", rekla je. 

"Dijete je prije smaknuća teško pretučeno, a samo ubojstvo je izvršeno sa nevjerojatnom okrutnošću", stoji u presudi suda u gradu Brestu. 

Susjedi su rekli novinarima da im se par činio sretnim te da su dijete nedavno i krstili. 

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko nedavno je rekao da će i dalje podupirati smrtne kazne iako je u nekoliko navrata dao naslutiti da je osobno protiv njih.

"Imali smo referendum. Da ljudi glasaju protiv, ukinuo bih je. Mislite da sam sretan zbog srtne kazne? Ja potpišem pa nekoga upucaju", rekao je Lukašenko i dodao da su Bjelorusi na referendumu glasali za povrat smrtne kazne.

Prema bjeloruskom zakonu, samo muškarci od 18 do 65 godina smiju biti strijeljani. Osuđenici na smrt imaju povez preko očiju i moraju klečati. Zatim im pucaju u potiljak. 

Unatoč pritiscima Europske unije i međunarodnih organizacija i nastojanjima da država ukine smrtnu kaznu, Bjelorusija je od samostalnosti smaknula više od 400 muškaraca. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju