Bez najave

Interes za cijepljenjem opada, no ovdje se danas nisu stigli cijepiti svi koji su htjeli

U pojedinim županijama nastavljeno je cijepljenje građana bez prethodne najave. Iako, iz Zavoda za javno zdravstvo kažu, u nekim dijelovima Hrvatske opada interes, ljudi koji se žele cijepiti još uvijek ima, a ovo je jedan od načina kako građane potaknuti na cijepljenje.

U Puli su se danas ujutro stvorile gužve pa se nisu uspjeli cijepiti svi koji su htjeli. U ukupnim brojkama, tek je 27 posto odraslog stanovništva završilo cijepljenje, a prvu je dozu dobilo njih 43 posto.

Pročitajte i ovo Ne žele 4 statističke regije Župan pisao premijeru Plenkoviću: ''Neopravdano smo kažnjeni zbog pojedinih ostalih primorskih županija"

Pročitajte i ovo Preminula jedna osoba Imamo 84 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zasad najviše zaraženih u jednom dalmatinskom gradu, otkrili i razlog

''Iako je do sada taj neki trend odaziva na cijepljenje bio dobar, no naravno, s popuštanjem mjera, ovim vrućim uvjetima i poboljšanjem epidemiološke situacije ljude na neki način uljuljka i misle da rizika više nema, i da nije potrebna zaštita, međutim to nije tako'', komentirala je epidemiologinja Iva Pem Novosel.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme