Tvrdi da nije kriv

"Toliko od bivšeg župana VSŽ, doviđenja": Strmoglavi pad lokalnog moćnika Dekanića

Damir Dekanić više nije Vukovarsko-srijemski župan. Neopozivu ostavku podnio je pred televizijskim kamerama, nakon prometne nesreće koju je ponovno izazvao u alkoholiziranom stanju. Priču o županu donosi reporterska Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

"Toliko od bivšeg župana Vukovarsko-srijemske županije, doviđenja", pozdravio je na konferenciji za medije Damir Dekanić, župan u ostavci.

Damir Dekanić više nije na čelu najistočnije županije. Funkcije ga je stajala najnovija prometna nesreća.

"Zbog ogromnih pritisaka na instituciju županije, moju obitelj, smatram moralnim činom, s današnjim danom podnijeti neopozivu ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije", rekao je Dekanić.

Noć je proveo u prostorijama policije na triježnjenju.

"Župan Vukovarsko-srijemski pod utjecajem alkohola koncentracije od 0,84 grama kroz kilogram.", izvijestio je Tomislav Raič-Stojanović, načelnik postaje prometne policije u Vinkovcima.

Pročitajte i ovo Sad je i službeno Nesreću ipak skrivio pijani župan, konačno objavljeni detalji: Ozlijeđeno petero ljudi, među njima i djeca

Kasno sinoć, na vinkovačkoj obilaznici, prouzročio je lančani sudar u kojemu je pet osoba lakše ozlijeđeno, među njima i dvoje djece. A prometnu nesreću zbog viška alkohola u krvi prouzrokovao je i prije dvije godine.

Kako je tada reagirao na situaciju te kakve ga posljedice očekuju u budućnosti, pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.