Sutra debelo iznad 30 stupnjeva

Zanimljiva turistička situacija na jugu Hrvatske, mijenja se struktura gostiju

Za sutra iz DHMZ-a najavljuju temperature debelo iznad 30 Celzijevih stupnjeva.

Osim za kupanje, stižu upozorenja i za novi toplinski val. Za sada su tri regije pod meteo-alarmom, a u idućim danima u crveno ide gotovo cijela Hrvatska.

Unatoč stalnim savjetima stručnjaka da se sunce izbjegava od 10 do 16 sati, malo tko se toga uistinu i pridržava.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje za riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

  Pročitajte i ovo Vremenske (ne)prilike Nakon pljuskova s grmljavinom slijedi pakao: DHMZ izdao upozorenja

Za sutra iz DHMZ-a najavljuju temperature debelo iznad 30 Celzijevih stupnjeva, a iz Zavoda za javno zdravstvo šalju apel da se pije što više vode, skrati boravak na suncu i nosi prozračna odjeća.

"Sunce je na zalasku, ali temperatura se i dalje drži na visokih 30 u Dubrovniku. Na Stradunu su i dalje tisuće posjetitelja, koriste svaki trenutak za razgledavanje, a dosta ih je još uvijek na plaži. Unutar zidina je sedam tisuća posjetitelja", izvijestila je iz Dubrovnika reporterka Dnevnika Nove TV Danijela Demarin Hasanović.

Pročitajte i ovo Tražena služba Svakodnevno dobivaju i po 30 poziva: "U sezoni se ne može doći na red, stvara se velika gužva"

Brojke iz Turističke zajednice kažu sljedeće: u Dubrovnik je ove godine stiglo oko 70 tisuća gostiju više nego lani do ovog razdoblja, a ostvareno je i oko 250 tisuća noćenja više nego 2023.

"Zanimljivo je kako se polako mijenja i struktura gostiju koji stižu – sve je više Poljaka i Finaca, ali i gostiju iz Koreje – dosad ih je došlo oko deset tisuća. Već je jasno kako će se ove godine srušiti brojni rekordi, ali treba napomenuti kako sve to ima cijenu – prometne gužve postale su svakodnevica stoga lokalci poručuju da nadležni ne izgube iz vida onaj moto koji stoji na svim ulazima – Poštujmo grad", zaključila je Demarin Hasanović.

Više o toplinskom valu i turističkoj situaciji na jugu Hrvatske pogledajte u video prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.