Kraj potrage

Uhićen napadač iz Trogira: Cure detalji, oglasila se policija i ministar Božinović

Policija je uhitila Branka Mamića (55) za kojim se tragalo od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u središtu Trogira.

Policija je u subotu oko 13:40 na području Prapatnice pronašla Branka Mamića, za kojim je tragala od četvrtka. Muškarac je uhićen, doveden u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje.

Pronađeno je i osobno vozilo, a policijski službenici će temeljem naloga suda obaviti pretragu vozila.

Osumnjičeni za teško ranjavanje 32-godišnjaka u četvrtak poslije podne u Trogiru, predao se nakon što je policija suzila područje potrage na njegovo rodno selo Prapratnicu. Vidjevši da je obruč zatvoren, bivši policajac predao se svojim kolegama. U trenutku uhićenja nije bio naoružan.

Uhićen je u blizini raskrižja lokalnih prometnica koje vode prema Prgometu i Prapatnici,točnije, blizu čvora Prgomet na autocesti, a u trenutku kad se predao, na mjestu događaja bilo je nekoliko desetaka naoružanih policijskih specijalaca, piše Jutarnji list. 

Policiji je čestitao i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

''Nakon ustrajne potrage, počinitelj teškog kaznenog djela – pokušaj ubojstva, pod nadzorom je policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske“, objavio je Božinović na Twitteru.

Čestitao je splitskoj policiji ''koja upornim i stručnim radom smanjuje razinu kriminaliteta iz domene koja najviše utječe na sigurnost građana i gostiju Hrvatske.''

Pročitajte i ovo Sve snimljeno kamerom Slučaj zbog kojeg je Italija pobjesnila: Policija identificirala muškarca koji je oštetio Kolosej

Mamić je bivši policajac koji je u četvrtak u središtu Trogira iz pištolja teško ranio 32-godišnjeg J. M. i pobjegao na motociklu. Ozlijeđeni muškarac je stabilno i izvan životne opasnosti.

Za Mamićem je tragalo više desetaka policajaca češljajući Trogir, Čiovo, Seget te okolna mjesta. U potrazi su kontrolirali i pregledavali automobile na mostovima prema Čiovu.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič u četvrtak je izvijestio da se nagađa da bi motiv za napad mogla biti ljubomora budući da je napadač sumnjao da je žrtva u vezi s njegovom ženom.

Pročitajte i ovo Ostavština za budućnost Reihl-Kira tko se sjeća još? U ratnom ozračju koje je prethodilo krvavim sukobima jedan je čovjek bez oružja tražio mir

Mamić je već je imao policijski dosje u kojem je više kaznenih djela iz domene obiteljskog nasilja. Nedavno je zbog istog osuđen, a imao je i zabranu približavanja supruzi na sto metara. Nakon što je početkom godine izašao iz istražnog zatvora, živio je u prijateljevoj kući, koja je u četvrtak također pretražena.

Policija je tijekom potrage za njim čuvala obitelj ozlijeđenog muškarca, Mamićevu suprugu i petero djece, kao i druge osobe za koje sumnjalo da bi mogle biti sljedeće mete eventualnog Mamićeva napada.

Povezane teme