blokovsko parkiranje

Ovo su promjene kod parkiranja u Zagrebu, sve počinje već iduće subote

Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je novosti u vezi parkiranja u Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je kapitalne projekte u Zagrebu koji bi trebali promijeniti vizuru grada i promet u gradu. Najavljene su i promjene u vezi parkiranja. 

Kupcima povlaštenih parkirnih karata bit će omogućeno da odaberu susjedni blok u istoj ili nižoj zoni, ako se nalaze na granici svog bloka i žele parkirati u tom susjednom bloku.

Oni koji nemaju prebivalište ili boravište u određenoj parkirnoj zoni neće moći kupiti povlaštenu parkirnu kartu, iako imaju nekretnine u vlasništvu u toj zoni.

Produžit će se naplata parkiranja radnim danom s 22h do ponoći, kako bi se stanari koji se tada vraćaju kući mogli lakše naći parkirno mjesto.

Subotom će se naplata parkiranja produžiti do navečer, a nedjeljom, kada se parkiranje nije naplaćivalo, uvest će se plaćanje do 15h.

Sve počinje s 26. listopada, najavio je Tomašević.

Novi projekti u Zagrebu by DNEVNIK.hr on Scribd

  

Konačni blokovi nakon javnog savjetovanja Foto:DNEVNIK.HR

Pročitajte i ovo Premijerovo izvješće Plenković se hvalio u Saboru, brzo ga poklopili: "AI bi bolje vodio državu od ove Vlade"

Pročitajte i ovo izjava iz berlina Plenković o Milanoviću: "Smiješno mi ga je gledati kao korisnog idiota u interesu Rusije"