Mobilno bankarstvo

Banka najavila ozbiljnu promjenu: Nekim se građanima neće svidjeti

Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka banka objavila je da ukida fizički token za identifikaciju i potvrdu transakcija. Umjesto toga korisnici mogu koristi m-token (mobilni token) kojeg je potrebno besplatno dogovoriti u poslovnicama, uz instalaciju aplikacije m-ZaBa.

"Od 15. veljače 2024. prestaje mogućnost korištenja fizičkim tokenom za identifikaciju i potvrdu transakcija", priopćili su iz Zagrebačke banke.

Novi m-token je jednostavniji i praktičniji za upotrebu jer se već nalazi u pametnom telefonu, ali je i siguran jer se pokreće unosom PIN-a, a njime će se omogućiti prijave u online bankarstvo putem interneta, potvrde izvršavanja transakcija u online bankarstvu putem interneta, sigurne kupnje karticama putem interneta te prijavu u sustav e-Građani, navode u banci.

Pročitajte i ovo Reagirao i inspektorat Što to tamo smrdi? Zagrepčani imaju mučnine, Grad poslao inspekciju na teren

Pročitajte i ovo Nisu zadovoljni prijedlogom Vlade Sindikati najavili prosvjed na Markovu trgu: "Prekršena su sva obećanja i rokovi"

Za korištenje m-tokenom potreban je mobilni uređaj s iOS, Android ili Harmony (EMUI) operativnim sustavom te pristup internetu. Fizički token ne treba vraćati u poslovnicu, napominju, jer od 15. veljače više neće biti aktivni.

Pročitajte i ovo Rab šokiran 26-godišnjak šakama umlatio do smrti drugog pacijenta: Policija objavila detalje zločina u bolnici

Ovo će posebno biti problematično za korisnike koji nisu skloni mobilnim aplikacijama ili starijim korisnicima koji nisu vični uporabi mobilnog pametnog telefona.