Vremenska prognoza

Vikend kuca na vrata: U goste stižu oborine i minusi ili predah od zime?

Stiže nam promjena vremena, ali glavnina oborina će pasti u noći na nedjelju i u nedjelju prijepodne tako da će poslijepodnevni i večernji sati i u subotu i u nedjelju u većini zemlje biti bez kiše ili snijega.

U subotu ujutro će na sjevernom i srednjem Jadranu, u gorju te u središnjoj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, a na kopnu ponegdje i maglovito. Pritom je mjestimice na sjevernom Jadranu moguće malo kiše, a u gorju te u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima mogla bi zalepršati i poneka pahulja.

Na jugu će ujutro biti sunčanije. Uz obalu može biti malo bure, a prema otvorenom moru, poglavito sjevernog Jadrana, puhat će sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi između -5 i nula, a na Jadranu većinom od dva do sedam stupnjeva.

Poslijepodne se u središnjoj Hrvatskoj očekuju kraća sunčana razdoblja, a u noći na nedjelju novo naoblačenje i kiša. Puhat će slab vjetar, dok će maksimalna dnevna temperatura biti oko dva stupnja.

Pročitajte i ovo Noć u Bagdadu Granate pale na kompleks američkog veleposlanstva: "Čule su se eksplozije, oglasile sirene i pozivi ljudima da se sklone"

U Slavoniji i Baranji će u subotu biti većinom pretežno oblačno i maglovito te uglavnom bez oborina. Vjetra neće biti, a temperatura će se kretati tek koji stupanj iznad nule, tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV objasnio je meteorolog Darijo Brzoja.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj vrijeme će većinom biti promjenjivo. Prijepodne će ponegdje biti slabih oborina, zatim slijede sunčana razdoblja, a navečer novo naoblačenje i kiša. Tek će krajem dana zapuhati jugo i jugozapadnjak. Temperatura će poslijepodne u gorju biti oko dva, a na moru 11 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Tijekom dana neće biti kiše, ali se oborine očekuje u noći, odnosno izglednije čak u nedjelju ujutro. Danju će puhati bura, a navečer će zapuhati jugo. Temperatura će se kretati od osam u zaleđu do 12-13 stupnjeva na obali i otocima.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja VIDEO Brzom reakcijom izvukli majku i sina (2) ispod automobila: ''Dječakovo lice već je bilo ljubičasto''

U nedjelju ujutro će u kopnenim krajevima biti kiše koja se mjestimice može smrzavati na tlu, dok u gorju može biti i snijega. Putujete li u noći na nedjelju i u nedjelju prijepodne, svakako vodite računa o stanju na cestama i prilagodite se vremenskim uvjetima. Idući dani nose umjereno do pretežno oblačno vrijeme, bit će nešto sunca, ali svih dana mjestimice u unutrašnjosti bit će moguća i po koja kap kiše. Puhat će većinom slab južni vjetar.

I na Jadranu će tijekom narednih dana biti umjereno do pretežno oblačno i promjenjivo. U nedjelju će pasti kiša pa poslijepodne slijedi djelomično razvedravanje, potom ponovno na sjevernom dijelu malo kiše i u ponedjeljak i u utorak, a u Dalmaciji uglavnom prema sredini tjedna. Puhat će umjereno i jako jugo, u nedjelju prolazno sjeverozapadnjak i bura.

Glavna značajka vremena u sljedećem tjednu bit će osjetno zatopljenje, nestabilnost i promjenjivost.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr