Umrlo sedmero djece

VIDEO/FOTO Zelenski objavio snimku iz razorene dječje bolnice: "Važno je da svijet vidi što Rusija radi i što ona jest"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Rusija je raketirala dječju bolnicu Okhmatdyt pri čemu je umrlo sedmero djece. Ukrajinski predsjednik Zelenski objavio je snimku iz bolnice.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na svojem profilu na X-u video razorene dječje bolnice u Kijevu.

Ruske rakete pogodile su tijekom ponedjeljka nekoliko ukrajinsnki gradova, a među njimai Kijev. Razorno raketiranje usmrtilo je najmanje dvadeset osoba, a pogođena je i dječja bolnica Okhmatdyt u Kijevu. Tijekom raketiranja umrlo je sedmero djece koja su se tamo liječila.

"Okhmatdyt dječja bolnica u Kijevu jedna je od najvažnijih DJEČJIH bolnica ne samo u Ukrajini već i u Europi. U njoj su spašene i liječene tisuće djece.

Nakon ruskog napada pod ruševinama su zarobljeni ljudi, a točan broj ozlijeđenih još nije poznat. U ovome trenutku svi pomažu ukloniti ruševine, kako doktori tako i civili"; naveo je u objavi.

Pročitajte i ovo Putinov saveznik Orban iznenada stigao u Kijev na razgovore sa Zelenskim: Jedna tema bit će ključna

Snimka pokazuje stanje u kojem se bolnica nalazi - razrušeni zidovi na cesti, dim i prašina izdižu se nad bolnicom. Ono što je ostalo od unutrašnjosti bolnice u neredu je, a na podu se vide kapi krvi. Svi kreveti su prazni jer su pacijenti u međuvremenu evakuirani. 

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

"Rusija ne može tvrditi da nije znala gdje će njihove rakete pasti i mora ju se smatrati u potpunosti odgovornom za zločine koje je počinila. Protiv ljudi, protiv djece, protiv čovječanstva općenito. Jako je važno da svijet sada o tome ne šuti i da svi vide što Rusija jest i što ona čini", napisao je ukrajinski predsjednik.