Novi skandal

Tražio da se državnim novcem plati njegov kip u karate-pozi? Pripremaju se izvidi protiv zastupnika Roma u Saboru

Andrej Plenković i Veljko Kajtazi Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Saborski zastupnik Veljko Kajtazi navodno je tražio da se državnim novcem plati njegov kip u prirodnoj veličini i karate-pozi u Puli.

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi navodno je tražio da se državnim novcem plati njegov kip u prirodnoj veličini i karate-pozi ispred Arene u Puli, objavio je Nacional. Tjednik piše i da glavni državni odvjetnik Ivan Turudić priprema izvide protiv Kajtazija zbog fizičkog napada na predsjednicu Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara Suzanu Krčmar.

Izvori Nacionala, koji o svemu imaju neposredna saznanja, naveli su da fizički napad na Krčmar nipošto nije jedini skandal, a potencijalno i kazneno djelo utjecajnog saborskog zastupnika i koalicijskog partnera u parlamentarnoj većini Andreja Plenkovića.

Naime, postoji "ozbiljna i utemeljena sumnja da je Kajtazi nezakonito potrošio velike iznose novca doniranog iz državnog proračuna prema korisnicima iz redova romske nacionalne manjine koje on kontrolira ili u njima ima presudni utjecaj".

Najviše je novca, tvrdi izvor Nacionala, "uzeo na spomeniku Zid boli u Uštici kraj Jasenovca, koji je koštao oko šest milijuna kuna".

Nacional je dobio uvid i u dio knjigovodstva Kali Sare koji ukazuje na financijske nezakonitosti u udruzi, čiji zaposlenici tvrde da je Kajtazi značajna sredstva trošio netransparentno, čak i na tiskanje knjiga o sebi i izradu vlastitih portreta i filmske biografije, te je bez natječaja tražio plaćanje građevinskih projekata povezanih s bogaćenjem svoga sina.

Pokušali smo kontaktirati Kajtazija u vezi sa spomenutim navodima, ali nam nije odgovarao na pozive.

Pročitajte i ovo Bukti na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Hezbolah optužio Izrael da laže: "Nisu ni ušli u zemlju"

Pročitajte i ovo "Bio sam u šoku" Otrovana su mu četiri psa, poslao upozorenje drugima: "Izveo sam ih u šetnju, ujutro su bili mrtvi. Na nasipu sam pronašao ovo!"

Povezane teme