Oprezno vozite

VIDEO Gužve na cestama tijekom produženog vikenda: Poslana upozorenja vozačima

Ljetna sezona godišnjih odmora uobičajeno donosi i gužve na cestama. Uz to, pred nama je i produženi vikend zbog čega se očekuje dodatno pojačan broj vozila na autocestama prema moru, ali i prema unutrašnjosti.

Pojačan je promet na autocestama koje vode prema moru, kao i prema unutrašnjosti. Kako javlja Hrvatski autoklub, pred naplatnim kućicama Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra, a pred naplatama Demerje oko 1 kilometar. Pojačan je promet dionicom između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u oba smjera.

"Obzirom da je produženi vikend sigurno je više prometa, nadamo se da neće biti izvanrednih situacija. U tom slučaju su duže kolone i zastoji. Savjet svima koji kreću na put je da dobro provjere informacije, da se dobro pripreme za put, treba pratiti i vremenske prilike, na nekim dijelovima će biti mokrih i skliskih kolnika,
to će dodatno usporiti promet", upozorio je Andrej Prosoli iz HAK-a.

Reporter Vanja Margetić za Dnevnik Nove TV upozorio je vozače da se za večer najavljuje pogoršanje vremena, što će otežati uvjete na cestama na kojima je ionako pojačan promet.

Pročitajte i ovo moguća i tuča Slovenci najavljuju superćeliju i oluje u dijelovima Hrvatske: DHMZ izdao upozorenje

"Pred nama je produženi vikend te se u nadolazećim danima očekuje dodatno pojačani intenzitet prometa. To povećava i broj prometnih nesreća i stradavanja u njima, a kako se većina prometnih nesreća događa zbog ljudske pogreške, odnosno grubog kršenja osnovnih prometnih propisa sudionika u prometu, Policijska uprava karlovačka će posebnu pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzeti niz preventivno - represivnih aktivnosti", najavili su iz karlovačke policije.