Upozorenje meteorologa

Upaljen najviši stupanj meteoalarma: Vrijeme je jako opasno, ne izlazite na otvoreno

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Državni hidrometeorološki zavod izdao je u četvrtak upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena. Tijekom dana past će velike količine kiše, očekuje se i grmljavinsko nevrijeme, a duž obale orkanska bura.

Kiša i zahladnjenje zahvatili su u četvrtak čitavu zemlju, a zbog velikih količina kiše i jakog vjetra u većini zemlje na snazi su žuti i narančasti meteoalarm koji upozoravaju na potencijalno opasno vrijeme.

Najopasnije vrijeme je u primorju i u Istri zbog jake bure koja će tijekom dana prijeći u orkansku, dok će otoke zahvatiti vrlo jako jugo. Očekuju se najjači udari vjetra od 35 do 65 čvorova (65 – 120 km/h), stoga će boravak na otvorenom biti vrlo opasan, a izlazak na more treba u potpunosti izbjegavati. U tim dijelovima na snazi je najviši, crveni stupanj meteoalarma.

Meteoalarm Foto:DHMZ

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima, upozorava DHZM.

Oblačno s obilnom kišom bit će u cijeloj zemlji, a osobito na Jadranu i krajevima uz more, gdje su mogući i lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom.

Meteoalarm Foto:DHMZ

Temperatura u četvrtak uglavnom neće prelaziti 15 stupnjeva, uz dalmatinsku obalu ponegdje do 23.

Pročitajte i ovo alarmantna situacija Hrvati sve više traže jednu vrstu lijekova: "Apsolutno je zabrinjavajuće..."

Pročitajte i ovo objavio inspektorat Hitno se povlači proizvod za kosu koji mnogi koriste: "Može doći i do strujnog udara"

Pročitajte i ovo Opoziv proizvoda Nemojte ju jesti! Povlači se popularna namirnica, sadrži metal