Istraga u tijeku

Krvoproliće na istoku Hrvatske - policija slaže mozaik, susjedi se prepali: ''Čulo se nešto, pucanj...''

Javnost je šokirana ubojstvom poznatog poduzetnika, kojeg je pred obiteljskim domom likvidirao vlastiti sin u utorak navečer. Ubojstvo je najavio prijateljima. Prijetio je i bratu, pucao na policiju. Još se ne zna čiji mu je metak presudio. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Dvojica mrtvih, otac i sin, epilog su pucnjave u Vinkovcima u utorak navečer.

"Čuli smo nešto, kao jedan pucanj. Ja sam mislio da netko slavi pobjedu naših nogometaša, nisam obraćao pažnju dok nas susjeda nije nazvala. Vidim policija trči 'vamo-tamo, trčalo se s oružjem u rukama", izjavio je susjed Slavko Radić.

Beživotno tijelo 63-godišnjeg poduzetnika ležalo je uz automobil pred obiteljskom kućom. Iznad njega rupa od metka.

Forenzičari cijeli dan pretražuju i kuću starijeg brata, kod kojeg je mlađi brat provalio, tražio ga i prijetio da će ubiti i njega. Kad ga nije pronašao, sjeo je u automobil i otišao, donosi Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Tijelo plutalo u rijeci Jezivi detalji zločina u Vinkovcima: Ubio oca, pokušao i brata. Likvidirala ga policija?

"Susjeda me nazvala da se nešto događa i onda sam ugasila od straha jer je rekla kao da je tu kod nas na kapiji bilo, jer sam se uplašila", rekla je susjeda Katica Matić.

Policija je krenula u potjeru. Pronašla ga je kilometar dalje. Iz šaša rijeke Bosut mladić je prijetio samoubojstvom, a onda je na policiju otvorio vatru. Uzvratili su upozoravajućim hicima u zrak.

"Osumnjičeni nastavlja s ispaljivanjem hitaca prema policijskim službenicima, koji su u tom trenutku zbog zaštite vlastitih života uporabili vatreno oružje", objasnio je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Imao oružje, alkohol, tablete... Ubojica iz Vinkovaca prije zločina snimio video: "Ne radim to bez razloga. Nisam šupak"

Mladić je pucao na policiju, policija na njega. Odbijao je poziv na predaju. Nakon što je pucnjava završila, policijski službenici uočili su tijelo osobe kako pluta u rijeci, objasnio je Živković.

Prema neslužbenim informacijama, mladi Vinkovčanin, inače student, svoj ubilački pohod najavio je porukom u kojoj se vide oružje i maska. Je li presudio sam sebi ili ga je u razmjeni vatre ubila policija, pokazat će obdukcija.

Stanovnici Vinkovaca su zgroženi: "Užasnulo me kao i sve, stvarno jedno neuobičajeno ubojstvo" poručio je Josip.

Policija slaže kockice mozaika i traži motiv koji je doveo do krvoprolića na Bosutu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme