drama na traumi

Pročelnik zagrebačke bolnice podnio ostavku: "Svi se međusobno mrze, podijeljeni su u klanove i spletkare..."

Klinika za traumatologiju Zagreb Foto: Goran Mehkek/Cropix
U zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice, pročelnik je podnio ostavku nakon što je čak 17 liječnika tvrdilo da neadekvatno vodi Kliniku. No navodno su u međuljudski odnosi narušeni u cijeloj klinici.

Pročelnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dinko Vidović, podnio je ostavku nakon što je proveden izvanredni nadzor nad radom Klinike koji je pokrenuo ravnatelj Klinike Davor Vagić. 

Nakon što je čak 17 liječnika poslalo dopis Ravnateljstvu bolnice i Ministarstvu zdravstva u kojem optužuju Vidovića za neadekvatno vođenje Klinike, Vagić je 27. svibnja pokrenuo izvanredni nadzor nad radom Klinike. 

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i mobing sada je dostavilo zaključak te je na temelju njega Vidović dao ostavku koju je Vagić i prihvatio. Zaposlenici su tvrdili da je Vidović bio kriv za odlaske liječnika, dodjeljivanje dežurstava liječnicima koji ne bi trebali dežurati, javno kažnjavanje i ismijavanje kolega.

Pročitajte i ovo Od 15. srpnja Hrvatski sabor uskoro se seli: Evo na kojoj će lokaciji provesti sljedeće dvije godine

"Sve nas koji smo potpisali dopis te upozoravamo na kadrovski deficit u Klinici za traumatologiju, danas je jednog po jednog ponaosob zvao predstojnik Dinko Vidović i radio pritisak da povučemo potpis", za Jutarnji list je rekao jedan od 17 liječnika koji su se pobunili te nadodao kako je jedan potpisnik povukao svoj potpis nakon čega su ostali sastavili prijavu protiv sad već bivšeg pročelnika Klinike. 

U međuvremenu, čak je 12 liječnika povuklo svoj potpis kojim su dali suglasnost za rad dulji od 48 sati tjedno koliko je maksimalno propisano. Bez obzira na to pravilo, većina liječnika u Hrvatskoj radi više zbog manjka kadrova te je zbog toga i dodatno plaćena. 

Osim ove prijave, Vidović ima i nekoliko prijava Hrvatskoj liječničkoj komori gdje je također optužen za mobing, ali i za "krađu" tuđih pacijenata. Međutim, za sada nije bio procesuiran pred Sudom časti Hrvatske liječničke komore. 

Pročitajte i ovo Pozadina drame Taksist sa snimke otkrio zašto je napao turiste: "Ovo je bila najskuplja vožnja u karijeri"

Situaciju dodatno komplicira činjenica kako ni ostali međuljudski odnosi u bolnici nisu dobri. Jedan od liječnika ispričao je da na cijelu situaciju gleda s pristojne udaljenosti.

"Svi se međusobno mrze, podijeljeni su u klanove i spletkare jedni protiv drugih. Niti je u pravu Vidović, niti ovi drugi koji su se upleli u cijelu priču. Nema tu dobrih dečki", rekao je.