opći Sabor HDZ-a

Veliko okupljanje HDZ-ovaca u Šibeniku: Birat će se kandidati za nadolazeće lokalne izbore

U Šibeniku je održan Sabor HDZ-a, zadnji prije lokalnih izbora iduće godine.

Više od 1300 HDZ-ovaca ovoga je vikenda u Šibeniku, na stranačkom Saboru. Ključno im je to okupljanje uoči lokalnih izbora.

HDZ želi zadržati vlast ondje gdje je već ima, ali “puca” i na nove mete, od grada Zagreba do Primorsko-goranske županije. Trzavica oko odabira kandidata za župana bilo je u Šibensko-kninskoj županiji, još se ne zna tko će na čelne političke pozicije u Zadru i Zadarskoj županiji.

No, vodstvo stranke kaže - oko kandidata još pregovaraju, a ovoga vikenda premijer Andrej Plenković podnijet će izvješće o radu stranke. Biraju se i članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odgovorio je na pitanje novinarke smatra li da bi bio dobar kandidat za župana Primorsko-goranske županije

"Ja sam kandidat za sve", odgovorio je Butković.

Na pitanja je odgovarao i Mislav Herman

"Mislim da sam se ja kao kandidat za gradonačelnika nekoliko puta predstavio, kao što znate, očekujem da će biti službeno. Znate da je bila i službena kandidatura Gradskoj organizaciji prije koji dan", rekao je Herman.

"Naravno da je sve ovo rekapitulacija rezultata i ovih izbora koje smo imali ove godine, ali onog što nas čeka i krajem godine i lokalnog izbora", rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Pročitajte i ovo "Kao da je rat već počeo" Milanović upozorio na veliki napad svjetske sile: 'Pred nama su događaji koji će imati nesaglediv utjecaj na svjetski poredak'

Pročitajte i ovo Vozač prevezen u bolnicu Kaos na autocesti A3, kamion se prevrnuo i blokirao promet: "Ljudi su izašli iz vozila, nije se moglo proći. Stigli su hitna i policija..."