Počelo suđenje Keleminčiću

Tajne snimke otkrile da je ubio susjedu da bi joj oduzeo stan: Njezino tijelo bacio u bunar u blizini svoje vikendice

Dražen Keleminčić Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Počelo je suđenje Damiru Keleminčiću koji je optužen da je ubio svoju susjedu i uzeo joj stan.

Počeo je sudski rasplet jednog od najintrigantnijih slučajeva u hrvatskoj kaznenoj praksi. Damir Keleminčić (65) optužen je da je 2011. godine ubio svoju susjedu Slavojku Senišin (76) da bi se domogao njezina stana.

Keleminčić tvrdi da nije kriv, a na suđenju je protestirao je zbog fotografa koji su ga snimali te zatražio da se cijelo suđenje zatvori za javnost, ali mu je prijedlog odbijen.

Pročitajte i ovo Gostima ništa ne smeta Dubrovački ugostitelji morali zatvoriti svoje objekte: "Jasna su pravila igre"

Na suđenju bi trebalo biti ispitano 30-ak svjedoka, među kojima su i članovi optuženikove obitelji, a biti će saslušane i tajno snimljeni razgovori Keleminčića koji ga, uvjereno je tužiteljstvo, uvelike inkriminiraju, izvijestio je N1.

Keleminčić je, stoji u optužnici, svoju susjedu ubio krajem 2011., a zatim njezino tijelo bacio u bunar kraj svoje vikendice u Prečnom. Ono je ondje i pronađeno u rujnu 2022. godine nakon što su istražitelji za njega saznali iz snimljenih razgovora

"U Prečnom sam. Kopaju bagerima. Vjerojatno budu nosili Slavojku. Oprosti za sve. Branio sam se od nje, a ovo ti pričam tako da znaš", rekao je Keleminčić svom ocu te mu odgovorio na pitanje je li ju on maknuo.

"Da, samo ne smiješ to, nemoj nikome reći, oni kopaju cijelo dvorište", dodao je optuženik.