konkretni potezi

Predsjednik Otočnog sabora otkrio što bi spasilo otoke od izumiranja te poručio: "Najbitnija je stimulacija otočnih gospodarstvenika"

Koji bi to bili konkretni potezi za revitalizaciju otoka doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić koja se javila uživo sa Sukošana gdje je razgovarala s predsjednikom Otočnog sabora.

Barić kaže kako je revitalizacija otoka već u zakašnjenju jer je plan trebao biti donesen još prošle godine i jedinice lokalne samouprave su već trebale znati koji su njihovi projekti ušli u Nacionalni program.

Što bi to spasilo otoke od izumiranja, pitala je Jurišić, a Barić ističe da je to prije svega izgradnja vodovoda i odvodnja.

"Ono što je najbitnije je stimulacija otočnih gospodarstvenika, trebali bi se smanjivati fiskalni nameti i ukidanje, smanjivanje PDV-a. Ne samo na otocima, nego u svim ruralnim područjima Hrvatske", kazao je.

Barić kaže i kako svaki otok ima svoje specifične probleme, "a pogotovo otoci koji su proglašeni specifičnim područjima, koji nemaju na sebi jedinice lokalne samouprave nego su u statusu mjesnih odbora. Oni su definitivno drugačiji nego Hvar, Brač i drugi veći otoci", rekao je predsjednik otočnog sabora.

Poručio je da Vlada mora što prije objaviti koji su to projekti kako bi otočani znali što ih čeka u budućnosti.

Nacionalni plan razvoja otoka resorno će Ministarstvo predstavljati po Županijama, kažu; sastajat će se s otočanima, slušati njihove želje i potrebe. A kako će teći realizacija projekata, to ćemo tek vidjeti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme