diskriminacija

Sud ga kaznio jer je supruzi psovao četničku mater

Ilustracija Foto: Getty Images
Sud je muškarcu nepravomoćno dosudio 450 eura kazne jer je supruzi srpske nacionalnosti psovao ''četničku mater'' i time joj povrijedio dostojanstvo.

Muškarac (60) iz Slavonskog Broda nepravomoćno je osuđen pred sudom zbog diskriminacije prema vlastitoj supruzi.

Sud mu je odredio 450 eura kazne jer je prošle godine psovao suprugu riječima: "J…. ti mater četničku", a kako je ona srpske nacionalnosti time joj je povrijedio dostojanstvo. Tijekom sudskog postupka 60-godišnjak je negirao krivnju i rekao da nije istina da je to rekao.

"Nije istina da sam joj rekao da joj j…. mater četničku već sam samo te noći prošao kraj nje dok je spavala. Izašao sam na balkon kako bih popušio cigaretu. Međutim, ona je tada nazvala policiju", rekao je na sudu, piše N1.

Dodao je da je njemu supruga svašta govorila, međuostalim i da će ga "strpati u zatvor".

"Rekla mi je da nema veze što sam branitelj, da će me strpati u zatvor, da će mi sve uzeti", ispričao je i dodao da mu je supruga priznala nevjeru i da s njom ne želi više živjeti.

Žena je pak sudu rekla da joj je suprug tijekom noći došao na kat kuće gdje je bila s djecom i počeo psovati.

"Opsovao mi je mater četničku. I ja i djeca imamo s njim problema. Stalno me vrijeđao, maltretirao, govorio da je sve njegovo. Pokušao je čak prodati našu kuću", kazala je i dodala da je imao ljubavnicu, a u međuvremenu je dobio i zabranu približavanja bivšoj supruzi i djeci.
Muškarac na presudu ima pravo žalbe.

Pročitajte i ovo gradonačelnik Dubrovnika Otkriveno gdje je bio Vučić dok su sudionici samita šetali Stradunom: "Četnik danas, četnik zauvijek. Drago mi je što je patio"

Pročitajte i ovo Oglasio se Kremlj Sjeverna Koreja ušla u rat protiv Ukrajine? "Iza ruskih linija su. Neki su već ubijeni"

Povezane teme