Čeka operaciju

Barakuda napala Slovenca u šibenskom akvatoriju: "Pitanje je hoće li mu liječnici moći spasiti vid"

Riba barakuda Foto: Getty Images
Riba barakuda je napala i ozlijedila slovenskog ribolovca kod otočića Blitvenice.

Kod otočića Blitvenice nedaleko od Žirja u šibenskom arhipelagu, slovenski ronioc lovio je ribu podvodnom puškom te ga je napala riba barakuda.

Nakon što je ustrijelio ribu, ona ga je napala tako da ga je nekoliko puta udarila u masku. Zbog loma dijelova maske zadobio je ozljede pa je prevezen u bolnicu.

U utorak u prijepodnevnim satima je centar 112 zaprimio dojavu o incidentu, koja je proslijeđena i policiji. Izašli su na teren, a Lučka kapetanija je ronioca već izvukla iz vode te je prebačen u šibensku bolnicu. Slovenac je imao sve potrebne dozvole za ronjenje

"Moj prijatelj čeka operaciju oka jer se riba zabila u masku koja je prsnula i tako ga ozlijedila. Ne može opisati napad jer mu je sad zdravlje na prvom mjestu i pitanje je hoće li mu liječnici uopće moći spasiti vid. Riječ je o velikoj ozlijedi oka", rekao je slovenski podvodni ribolovac za 24 sata.

Neobičan događaj kako je riba, a pretpostavlja se da je to jedna od tri vrste barakuda koje žive u Jadranu, ozlijedila ronioca, objasnio je za 24sata i Alen Soldo, profesor u trajnom zvanju, na Odjelu za studije mora, Sveučilišta u Splitu, koji je i sam podvodni ribolovac.

"Ono što znam ovako iz medija, očito je da se riba jednostavno branila. Dakle, svatko tko roni svjestan je da postoji rizik, samo je pitanje kako će se to sve odigrati. U ovom slučaju, jednostavno je završilo loše po ronioca. Puno puta prilikom zarona, vidim jata barakuda, i načelno nema s njima nikakvih problema, a da su na zlu glasu, jesu",  rekao je Soldo.

Pročitajte i ovo Svjetski dan srca Od njih se najčešće umire, u Hrvatskoj je stanje poražavajuće: Četiri navike su posebno rizične

Pročitajte i ovo Na rođendanu Agronomskog fakulteta Milanović: "Ja sam završio pravo, ni danas ne znam kako se piše podnesak"

Povezane teme