Suradnja se nastavlja

Milanović poručio umirovljenicima: "Dali ste više no što vam se vraća, neću gledati tu nepravdu"

Zoran Milanović dobio je podršku Stranke umirovljenika Foto: Goran Mehkek/Cropix
Stranka umirovljenika odlučila je podržati predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića nakon čega im je predsjednik uputio zahvalu na društvenim mrežama.

Stranka umirovljenika (SU) izvijestila je u subotu kako je obavila preliminarni razgovor s predjednikom Zoranom Milanovićem o podršci na skorim predsjedničkim izborima. 

"S Milanovićem je obavljen preliminarni razgovor o davanju podrške njemu kao kandidatu na izborima za novi petogodišnji mandat predsjednika Republike Hrvatske“, izvijestila je ta stranka, uz podsjećanje da je takvu podršku Milanović od nje dobio i prije pet godina.

Objasnili su i zašto su se odlučili na taj potez.

"U očekivanju da se predsjednički kandidati ohrabre i uđu u političku borbu s Milanovićem, Stranka umirovljenika se na ovaj potez odlučila jer je zaključila da se u Hrvatskom saboru ni nakon više od 100 dana od izbora ne vide ni naznake da se stranke vladajuće koalicije imalo bave pitanjima mirovinske reforme i općenito poboljšanja položaja građana treće životne dobi", navodi stranka.

Pročitajte i ovo Europarlamentarni izbori Milivoj Špika predstavio listu Umirovljenika zajedno, Stranke umirovljenika, Bloka umirovljenici zajedno i Demokratske stranke umirovljenika

Iz SU su najavili da nastavljaju razgovore za podršku Milanoviću za novi mandat.

Stigla zahvala predsjednika

Predsjednik Milanović objavom na svojem Facebook profilu zahvalio je Stranci umirovljenika nakon njihove najave da ga namjeravaju podržati na predsjedničkim izborima.

"Zahvaljujem Stranci umirovljenika koja je najavila da će me, kao i prije pet godina, podržati na izborima za Predsjednika Republike", napisao je te objasnio da je s predsjednikom stranke Lazarom Grujićem razgovarao o položaju umirovljenika u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo "Atentat je stravičan događaj" Milanović: "Bilo bi fora da se Plenković kandidira, a tamo od kuda sam došao ne pada kiša već kiša metaka"

"Njegove riječi samo su učvrstile moj stav kako su baš umirovljenici najviše pogođeni inflacijom i nepravdom koju danas imamo u Hrvatskoj“, naglasio je predsjednik.

 

 

Istaknuo je kako hrvatski umirovljenici ni najmanje nisu osjetili efekte gospodarskog rasta kojima se godinama hvali vlast, te kako je među 20 posto najsiromašnijih hrvatskih građana najviše upravo umirovljenika.

"To je poražavajuće za hrvatsko društvo, neprihvatljivo i mora se promijeniti jer umirovljenici su dali Hrvatskoj neusporedivo više od onog što im Hrvatska danas vraća. I o tome se mora govoriti, a ja sigurno neću šutke gledati tu nepravdu“, poručio je Milanović.