"Ulazi nam u dvorišta i automobile"

VIDEO Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivne snimke - mještani nedaleko od Zagreba u strahu od serijskog provalnika: "Našli smo ga u kući i počeli galamiti"

Posljednjih deset dana sela u Velikoj Gorici na meti su provalnika. Upadaju u dvorišta i automobile, a neki čak i otvaraju vrata kuće. Reporter Dnevnika Nove TV Božidar Lončar doznao je detalje.

Osobe s kojima je razgovarao tim Dnevnika Nove TV zasad nisu oštećene, ali su prestrašene. Samo za Novu TV podijelili su ekskluzivne snimke.

Posljednjih desetak dana selima u Velikoj Gorici hara provalnik. Ulazi u dvorišta i automobile i straši mještane. Što traži, ne zna se. Snimile su ga kamere i mještani su sve prijavili policiji. Zadnji je put uhvaćen u Mraclinu oko tri ujutro. Zdravku je ušao u vozilo u kojem su bili ključevi i prometna, no to nije tražio.

"Ne, ne može ga se prepoznati. Bila je i policija i kazala da se ništa ne može raspoznati sa snimki", rekao je Zdravko Štuban.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Cure detalji masakra u Daruvaru, otkriven navodni motiv za krvavi pohod: "Ubijeni njegovatelj nije uopće trebao raditi... "

Pet minuta kasnije muškarac je snimljen na posjedu Matanovića. Odali su ga tragovi na livadi, poručuje susjed Zdravko.

"Išao je prema autima u garaži. Sada, je li tražio novac ili novčanike, teško je reći", rekla je Ana Matanović.

Posljednjih dana bilo je pokušaja provala, no eskaliralo je u petak, kaže predsjednik mjesnog odbora. Nakon Mraclina viđen je i u susjednom selu Okuje iste večeri.

"Kamere su ga snimile u četiri-pet kuća kako ulazi u dvorišta i automobile. Na jednoj snimci vidi se da ima u lijevoj ruci nešto, a u desnoj štap ili nekakav borbeni instrument", rekao je Tihomir Hubak, predsjednik MO-a Mraclin.

Matanovići kažu kako je to drugi put istog tjedna da su bili meta. Na videosnimkama su uhvatili ženu i muškarca koji je pokušao otvoriti vrata. Muškarca su našli u kući, kaže Dragutin Matanović.

Pročitajte i ovo Potop VIDEO Istru pogodilo nevrijeme: Kolona na ipsilonu zbog poplave, srušena stabla i bujice

"Počeli smo galamiti, nije se usprotivio, izišao je bez problema", nadodaje.

Isti scenarij tjedan dana prije odvio se niti 10 kilometara dalje u Donjoj Lomnici. Mještani su ga snimili i otjerali. Sumnjaju na psihički nestabilnu osobu. U naseljima gdje svatko svakog zna vladaju oprez i paranoja.

Iz policije su odgovorili kako u Mraclinu nisu utvrdili krađu ili štetu. Nisu pronađene nepoznate osobe te se kriminalističko istraživanje nastavlja. Tjedan prije nije pronađen muškarac niti je utvrđen prekršaj ili kazneno djelo. No strah je tu. Policija pojačano obilazi područje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.