Prijavio ga Radićev brat

Stipo Mlinarić odgovorio na Radićeve optužbe: "Sve je inscenirano zbog unutarstranačkog sukoba"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nakon gostovanja kandidata za predsjednika Domovinskog pokreta Marija Radića u Dnevniku Nove TV oglasio se i Stipo Mlinarić Ćipe te demantirao Radićeve izjave o USKOK-ovoj optužnici.

Mario Radić, kandidat za predsjednika Domovinskog pokreta, u ekskluzivnom gostovanju za Dnevnik Nove TV u srijedu je otkrio kako je napetost s trenutačnim čelnikom stranke Ivanom Penavom započela još u rujnu prošle godine.

Kaže da mu je Penava branio je povratak u Sabor. Skoro godinu dana kasnije od konstruktivnog razgovora nema ništa. Domovinski pokret sada želi vratiti na tvorničke postavke. Osvrnuo se i na izjavu Stipe Mlinarića nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava. U prijavi stoji da je Mlinarić 15 mjeseci izvlačio novac iz braniteljske udruge.

"Moj rođeni brat na moj je nagovor otišao u tu udrugu i bio tajnik gospodinu Stipi Mlinariću. Ja sam svog rođenog brata stavio u situaciju da danas može odgovarati. Po mojim saznanjima, koliko sam ja čuo od odvjetnika svoga brata, tu se radi o teškim kaznenim djelima izvlačenja novca, radi se o krivotvorenju dokumenata, skupštinama, tako da ne služi na čast gospodinu Mlinariću u ovome što je radio", rekao je Mario Radić.

Stipo Mlinarić Ćipe demantirao je prozivke da je izvlačio novac iz udruge dr. Ivan Šreter, koju vodi i zbog čega je protiv njega USKOK-u podnesena kaznena prijava.

Kao dokaz, priložena je i njegova prepiska sa suradnikom, za koju Mlinarić tvrdi da nije autentična te da je sve inscenirano zbog unutarstranačkog sukoba. Ne očekuje da će ga pozvati Državno odvjetništvo, kojem njegova udruga iz Vukovara i podnosi kaznene prijave u slučajevima ratnih zločina.

"Mario Radić bio je jedan od donatora centra, reći ću više simbolično od njegove firme, ali sve što je bilo donirano je na računu centra dr. Šreter, svaki cent se uplaćivao na račun, svaki cent se isplaćivao s računa. Prema tome apsolutno koga zanima može doći od institucija normalno, može doći provjeriti, knjigovotkinja vodi sve to i plaćena je za posao kao sve drugo što se plaća", demantirao je Radićeve optužbe Stipo Mlinarić.

  Pročitajte i ovo "neprimjerena odjeća" Onkološkoj pacijentici zabranili ulazak u bolnicu: "Zaštitarka me nije htjela pustiti zbog majice"

  Pročitajte i ovo Očevid u tijeku FOTO Eksplozija probudila stanovnike: Grunulo u kući, potpuno je razrušena

  Pročitajte i ovo sve su snimali VIDEO "Moj kum u akciji": Srbin uletio na plažu i pobacao ležaljke u more, ali čini se zbog pogrešnog razloga

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.