U pijanom stanju

Splićanka koja je napala turisticu gušila je svoju kćer na igralištu: 10-godišnji sin sve je gledao

Splitska policija privela je ženu zbog rasističkog ispada protiv Kineskinje Foto: Screenshot
Splićanka koja je rasistički napala kinesku turisticu u Splitu otprije je poznata policiji i tužiteljstvu. U srpnju prošle godine istukla je, vrijeđala i gušila svoju kćer na školskom igralištu.

Splićanka koja je rasistički vrijeđala kinesku turisticu iz Norveške otprije je poznata policiji i tužiteljstvu. Optužena je nedavno i za djela na štetu vlastite djece, zbog čega tužiteljstvo predlaže zatvorsku kaznu od dvije godine.

Tereti je se da je u srpnju prošle godine na školskome igralištu izudarala vlastitu kćer. Pritom je imala povišenu koncentraciju alkohola u krvi, odnosno 1,34 promila.

Splićanka je, piše Dalmatinski portal, svoju kćer počela tući nakon što joj je rekla da se nije brinula o njoj. Počela joj je pljuvati u lice i udarati je šakom. Potom je otišla po svojeg desetogodišnjeg sina i pred njim je nastavila tući kćer. Između ostalog, udarila ju je nogom u leđa.

Uzela joj je i mobitel, a kada ga je djevojka otrgnula majci iz ruke, počela ju je udarati po glavi i tijelu, čupati za kosu, gušiti. Kćer je počela vrijeđati majku i pljuvati po njoj i prolaznicima, a sve se događalo pred desetogodišnjim dječakom, smatra državno odvjetništvo. Nešto kasnije, u policijskoj postaji, Splićanka je oštetila zid bacivši se na njega.

Zbog svega navedenog tereti se za nanošenje tjelesne ozljede na štetu kćeri, povredu djetetovih prava na štetu sina te oštećenje tuđih stvari na štetu Republike Hrvatske.

Za prva dva kaznena djela predložena je sankcija od po godinu i pol zatvora, a za treće šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Toplinski val Pola Hrvatske u crvenom: DHMZ izdao upozorenje zbog vrućina, evo kad stiže osvježenje

Priznala loše ponašanje

Okrivljena majka priznala je da je udarila kćer dok je u ruci držala električnu cigaretu i još jednom bez nje, ali ostale udarce negira. Tvrdi da je kćer prema njoj bila bezobrazna i da ju je zato izvrijeđala. Desetogodišnji sin pak tvrdi da ništa nije vidio ni čuo jer se igrao podalje. Ali zato tvrdi da njegova majka nije razbila zid, već da ju je policajac bacio na zid.

Pročitajte i ovo "Kao kratka detonacija" VIDEO Cijela se ulica zatresla: Nadzorna kamera snimila trenutak potresa kod Koprivnice

Pročitajte i ovo 4,0 stupnja Jak potres na sjeveru Hrvatske, osjetio se širom zemlje: "Kao da je bomba eksplodirala!"

Splićanka je prije četiri godine pravomoćno osuđena na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine za prijetnju bivšem dečku. Porezala ga je električnom cigaretom u arkadu iznad desnog oka i zaprijetila da će mu prerezati vrat.

O optužnici tek treba odlučiti optužno vijeće Općinskog suda u Splitu. 

Povezane teme