Nemojte se uznemiriti

MORH upozorio na moguću buku: Pogledajte gdje bi Rafalei mogli danas probiti zvučni zid

Rafale i MiG-21 u letu Foto: Josip Bandic/Cropix
MORH i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo najavili su nove letačke vježbe tijekom ponedjeljka i utorka. Održavat će se u večernjim i noćnim satima.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske najavilo je u ponedjeljak novu rundu redovitih letačkih aktivnosti te upozorilo građane na pojačanu buku kao i na mogućnost probijanja zvučnog zida.

Letačke vježbe održat će se u dva navrata: od 17 do 19 sati te ponovno navečer, od 21 do 23 sata. Vježbe će izvoditi piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Osim u ponedjeljak, vježbe će se u istim terminima održati i u utorak, 9. srpnja i to iznad Slavonije i Like.

Probijanje zvučnog zida u popodnevnim satima u ponedjeljak moguće je i na području Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko–moslavačke, Ličko–senjske, Zadarske i Primorsko-goranske županije.

"Ističemo kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo DVA MODELA Kako će izgledati vojni rok? Plaća od 900 eura, radni staž?

MORH i HRZ mole građane za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, odnosno Republika Hrvatska, započeli su dolaskom Rafalea u Hrvatsku vojsku dugoočekivano novo poglavlje nadzora i zaštite zračnog prostora, koje pridonosi većoj sigurnosti svih hrvatskih građana", naveo je MORH.