Instruktorica pojasnila

Razlikujete li ova dva prometna znaka? Mnoge vozače zbunjuju iako je objašnjenje jednostavno

Automobil, ilustracija Foto: Profimedia
Instruktorica vožnje u videu na TikToku upozorila je da vozači često brkaju dva uobičajena prometna znaka...

Ponekad čak i najjednostavnije stvari mogu zbuniti ljude. Kad je riječ o vožnji, to se može dogoditi ako vozač ugleda neki prometni znak koji ne susreće često. Stoga ponekad nije loše osvježiti svoje znanje o znakovima.

Annie Winterburn, instruktorica vožnje koja svoju mudrost dijeli na TikToku pod oznakom @theorytestpractice, otkrila je da postoje dva uobičajena prometna znaka koja često zbunjuju vozače, piše Express.

Ona tvrdi kako znak koji označava kraj ceste s odvojenim trakama često zbunjuje vozače. To se događa zbog velike sličnosti između dva različita znaka.

Prikazala je znakove jednog pored drugog kako bi naglasila razliku koja zahtijeva oštro opažanje. Oba znaka sadrže crveni trokut, ali se simboli unutar njih malo razlikuju.

Oba prikazuju dvije paralelne crte, koje simboliziraju cestu, a koje se spajaju prema vrhu. Međutim, tu leži razlika.

Dok se jedan razmak potpuno zatvara, drugi se samo sužava, ali ostaje otvoren. Naglasila je da izgledaju vrlo slično, ali njihova su značenja uvelike različita.

Držeći ​​znak gdje razmak ostaje otvoren, objasnila je: "Ovaj znak pokazuje dvije crte koje se međusobno približavaju. Dakle, ono što vam znak pokazuje jest da se cesta sužava.

Slični prometni znakovi Foto:TikTok screenshot

"Pogledajte koliko je cesta široka ovdje, a koliko je široka ovdje. Dakle, ovaj znak vas upozorava da se cesta sužava s obje strane."

"Na drugom znaku možete vidjeti dvije prometne trake, a zatim jednu, pa vas upozorava da se približavate kraju ceste s odvojenim trakama."

Video je prikupio više od 24.000 pregleda, a mnogi su korisnici zahvalili Annie što su prošli teorijski ispit u autoškoli zahvaljujući njezinim savjetima.

Pročitajte i ovo Njemački špijuni Poziv na uzbunu iz europske države: Rusija bi mogla napasti NATO, a paket koji se zapalio u zračnoj luci nije slučajnost

Pročitajte i ovo Bizarna nesreća Krevet ubio ženu: "Noge su joj bile savijene kao da pokušava ustati"