Jednoglasna odluka

Preokret: Ravnatelj škole u koju je upisan problematični dječak vraćen je na svoju poziciju

Ravnatelj vraćen na svoju poziciju (ilustracija) Foto: Getty Images
Školski odbor odlučio je da se ravnatelj, koji je dao ostavku, može vratiti na svoje radno mjesto.

Ravnatelj osnovne škole u koju je upisan probematični dječak vratio se u školu. Odluka je jednoglasno potvrđena na školskom odboru u petak.

Učenici osnovne škole već četvrti dan nisu došli na nastavu nakon što se problematični učenik nenajajvljeno u ponedjeljak pojavio u školi. Zbog burne reakcije roditelja i komplikacija u cijeloj situaciji, krajem tog dana ravnatelj škole je podnio ostavku.

U međuvremenu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih slučaj je na upravljanje predao Gradu Zagrebu. Gradonačelnik Tomašević rekao je da je tim gradskog Ureda za obrazovanje u četvrtak dan proveo u školi te da nastavljaju razgovor s državnim institucijama i sa školom. Ministarstvo obrazovanja Zavodu za socijalni rad dostavilo je i požurnicu za dokumentaciju o psihofizičkom funkcioniranju učenika nadležnom gradskom uredu.

Roditelji i njihovi odvjetnici sastali su se u četvrtak s predstavnicima institucija no adekvatno rješenje nije dogovoreno, a u međuvremenu je pokrenuta i peticija.

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Agonija nakon porođaja, mlada žena jedva je preživjela: "To je kao da čistite ono ljigavo iz sudopera, bilo je jezivo, bio je horor"

Pročitajte i ovo Čeka se reakcija Dramatični navodi Britanaca: "Crta je prijeđena, ovo je sada potencijalno treći svjetski rat"

Pročitajte i ovo Rat na drugom kontinentu Još jedna zemlja zaprijetila: "I mi šaljemo vojnike i obavještajce u Ukrajinu"