noviteti u estetskoj kirurgiji

VIDEO Raste potražnja za estetskim korekcijama: Pogledajte za čime su ludi muškarci, a za čime žene

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Raste potražnja za estetskim korekcijama. Muškarci sve više žele botoks, a žene prirodan izgled.

Sve više muškaraca želi botoks, a žene sve više traže korigiran, ali prirodan izgled. Novosti su to iz svijeta estetike o kojima se raspravlja na kongresu estetske medicine i kirurgije koji je u Rovinju okupio domaće i svjetske stručnjake.

Dnevniku Nove TV otkrili su jesu li obline i dalje "IN" i koji trendovi tek čekaju ovu industriju. Botox i fileri postaju sve poželjniji i to ne samo među ženama. Veliki porast potražnje ovih proizvoda estetski liječnici vide i kod muškaraca.

"Što se tiče muškaraca čak je porast od 40 posto! Žene dolaze sve mlađe - naravno rade usnice, ravnaju noseve, uklanjaju podočnjake, a veliki je sada trend da ulažu u svoju kožu ranije", rekao je estetski liječnik Nikola Milojević.

Pa tako mlađe generacije s estetskim korekcijama počinju već sa 16 ili 17 godina, ali - žele da efekt učinjenog bude prirodan. Jer prenapad izgled više nije u modi pa tako postoje slučajevi kada žene požale zbog stavljenih implantata i odluče ih izvaditi.

"Kada rastegnete bilo koju kožu, kada stavite implantat i filer, koža će se rastegnuti i znamo što se događa u tim okolnostima. Dobivate opuštenosti, dobivate strije, ali također ti postupci mogu biti povezani s infekcijama, asimetrijom. Stražnjica je važan dio tijela, estetski govoreći, i mislim da svatko prije vrlo intruzivnog, invazivnog zahvata treba razmisliti o posljedicama, što može poći po zlu i što mogu učiniti ako mi se ne sviđa", rekao je estetski liječnik Tapan Patel.

Američki plastični kirurzi primijetili su kako velike grudi i stražnjica više nisu u modi i da sve više postaje poželjno mršavo, takozvano baletno tijelo. Milojević se baš ne slaže s njima i kaže kako su obline još uvijek poželjne.

Neke naše mašine koje smrzavaju salo, vježbaju mišiće u tijelu i na taj način zatežu tijelo, tretmani za celulit, smanjivanje masnih naslaga su sve popularniji. Tako da i jedno i drugo je tu - možemo povećati, možemo smanjiti“, rekao je Milojević.

Ali treba biti oprezan kod koga se ide i s kakvim se materijalima radi. Jer ako je nešto prejeftino - to je alarm za uzbunu.

"Naravno da se za određene tretmane treba izdvojiti određena suma novca, međutim danas su ti tretmani ako su rađeni s dovoljno kvalitetnim materijalima od strane stručnjaka traju dosta dugo i rekla bih da više ne predstavljaju luksuz", rekla je dermatovenerologinja Ivana Prkačin.

U idućim će godinama u poliklinikama velik posao raditi i umjetna inteligencija, smatra njemačka dermatologinja Sattler.

"Mislim da je ovo nešto novo u današnjoj estetici tako da možemo uzeti sliku naših pacijenata, zamisliti uz pomoć umjetne inteligencije što je najbolje učiniti s tim pacijentom i tako procijeniti, predvidjeti naš ishod", rekla je dermatologinja Sonja Sattler.

Nekiruški zahvati poput botoksa i filera popularniji su od kiruških. O svim ovim temama raspravljat će više od 800 estetskih liječnika i kirurga iduća dva dana u Rovinju.

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku FOTO Iran zaprijetio SAD-u napadom i objavio video: Ovako smo udarili na Izrael

Pročitajte i ovo "Borci za slobodu" Dodik veličao četnike, a onda američkog veleposlanika nazvao smradom