pukla ljubav

Raspala se Penavina koalicija u Vukovaru: "Oni su već zakoračili u kampanju, zateklo nas je"

Raspala se koalicija Suverenista i DP-a u Vukovaru.

DP je održao konferenciju za medije, nakon što se raspala koalicija Suverenista i DP-a u Vukovaru.

"Proračun je donesen većinom glasova gradskih vijećnika, sve točke su usvojene, u gradu do lokalnih izbora ne trebamo strahovati", izjavio je Domagoj Bilić, dopredsjednik Domovinskog pokreta u Vukovaru.

"Ulazimo u dane pred blagdan Svih Svetih i prije tih dana trebamo promisliti o svojim djelima. No Suverenisti su očito već zakoračili u kampanju za lokalne izbore.

Koalicija između HDZ-a i DP-a je stabilna na nacionalnoj razini, no na lokalnoj razini još nije ništa dogovoreno. Jedini kojima je nešto ponuđeno jesu Suverenisti. Oni su to odbili i ne bih htio ulaziti u njihove razloge", rečeno je na konferenciji za novinare. 

"Sve nas je ovo zateklo", dodao je za kraj Domagoj Bilić, dopredsjednik Domovinskog pokreta u Vukovaru. 

Presica Suverenista

Hrvatski suverenisti (HS) u Vukovaru više nisu dio vladajuće koalicije s Domovinskim pokretom (DP) koju su napustili u ponedjeljak, nezadovoljni odnosom DP-a prema njima, rečeno je na konferenciji za novinare vukovarskih Suverenista u ponedjeljak.

Vijećnici Suverenista ranije su danas napustili sjednicu vukovarskog Gradskog vijeća prilikom usvajanja predloženih točaka dnevnog reda.

Po riječima predsjednika vukovarskih Suverenista i zamjenika vukovarskog gradonačelnika Filipa Sušca, nezadovoljni su u prvom redu, odnosom Domovinskog pokreta prema njima, ponajprije predsjednika DP-a i gradonačelnika Vukovara Ivana Penave.

Inače, povod za raskid koalicije bila je današnja sjednica Gradskog vijeća Vukovara, na koju je, kaže Sušca, bez konzultacija s njima kao partnerima, uvrštena rasprava o usvajanju gradskog proračuna za 2025. te naplati parkiranja u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Pročitajte i ovo mala škola američkih izbora Ovo su bojišta koja će odlučivati najvažnije izbore u ovoj godini

Pročitajte i ovo MALA ŠKOLA AMERIČKIH IZBORA Kako u SAD-u kandidat s puno manje glasova može dobiti izbore i što su elektori?