Trešnje su i ove godine sočne, ali su cijene paprene – od 10 do čak 12 eura za kilogram. Iako izgledom mame, kupci radije ta novac izdvoje na nešto drugo jer za novčanike mnogih prve trešnje su luksuz.
Lani smo prve trešnje plaćali od šest do osam eura, da ne govorimo o nekim ne tako davnim godinama kada smo se čudili cijeni prvih trešanja od 40 kuna. I tada i sada, kilogram trešanja skuplji je, primjerice, od kilograma svinjetine, napomenula je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.
Iako su trešnje, baš poput jagoda, zbog ugodne klime, uranile na tržnice, njihova berba još službeno nije počela. Tko želi uživati u ovom voću, a ne potrošiti puno novca, možda bolje da preskoči prvi val jer uskoro bi im cijena trebala pasti.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr