Već mnogo znaju

Junaci priče Provjerenog prava su inspiracija: Idu u školu i vrtić, a već su napravili prve korake prema poduzetništvu

Reporterka Provjerenog Jelena Rastočić pronašla je dva dječaka koja se poduzetništvu uče već u vrtiću i školi.

Lovro je najsimpatičniji stolar kojeg je ekipa Provjerenog upoznala, a nema ni pet godina. Val je pak dječak koji je ljeto proveo budeći se u zoru da bi radio, ali i zaradio. Štand sa školjkama, limunadom, ukrasima – mnoga su djeca prvu lekciju o poduzetništvu i novcu naučila na ovaj način. Nekima su to bili prvi koraci prema budućim zanimanjima, drugima samo faza odrastanja.

Reporterka Provjerenog Jelena Rastočić je kao dijete susjedima prodavala mrave od plastelina, ali se u poduzetništvu nije pronašla. Zato je kao reporterka pronašla dvojicu klinaca koji oduševljavaju od malih nogu.

Naime, junaci njezine priče su dječak iz vrtića i mladić iz sedmog razreda osnovne škole. Njihov način razmišljanja, upornost, vjera, kreativnost koje su podijelili s ekipom Provjerenog mogli bi inspirirati puno starije.

Njihove priče možete pogledati u videoprilogu.

Pročitajte i ovo golo preživljavanje "U dugovima sam za hranu, grozno mi je jer me znaju. Jedan mjesec kupim lijekove, drugi voće"

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Austrijsku desnicu podržali i mnogi hrvatski gastarbajteri: "Zakačili su se na socijalu, nitko ne voli parazite"