Ivana Petrović

"Diplomatski pečat - sasvim osobno" dobio dopunjeno izdanje: "Hrvatska je sve odradila i nikome nije dužna"

U Gospiću je promovirano drugo dopunjeno izdanje knjige "Diplomatski pečat - sasvim osobno" autora Gorana Bandova, Jelene Perlete i Ivane Petrović.

U Gospiću je promovirano drugo dopunjeno izdanje knjige "Diplomatski pečat - sasvim osobno" autora Gorana Bandova, Jelene Perlete i urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivane Petrović. Riječ je o 115 osobnih priča i dosad javno nepoznatih iskustava hrvatskih diplomata i kreatora vanjske politike od uspostave neovisnosti do danas. Promociju je organiziralo Veleučilište Nikola Tesla iz Gospića.

"Zapravo svjedoči kako put Hrvatske od same uspostave neovisnosti i međunarodnog priznanja do potpune integracije u politički zapad nije bio ni jednostavan ni lagan, Hrvatske je sve odradila i nikome nije dužna", rekla je Ivana Petrović.

"Ona je korisna ne samo diplomatima, povjesničarima, nego i cijeloj akademskoj zajendici i svima koji se bave politikom", ocijenio je Mate Granić, savjetnik predsjednika RH.

Pročitajte i ovo Bruxelles Petrović otkrila detalje NATO samita: "Zelenski je dobio jasnu poruku, a Kijev to nije dobro primio..."

Pročitajte i ovo "Moram ovo reći" Ivana Petrović otkrila detalj sa zatvorenog sastanka: "Vučić je Plenkoviću dobacio da se s time uopće ne slaže"