Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan grada Makarske

Milanović se neće sastati s Nancy Pelosi: "Ona ionako za dva tjedna više neće biti na toj poziciji"

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak boravi u Makarskoj. Nakon svečanosti povodom Dana grada komentirao je aktualne političke događaje.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak sudjeluje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske povodom obilježavanja Dana grada, a zatim će posjetiti i makarsku zvjezdarnicu Orion.

Milanović je u izjavi nakon svečanosti kazao kako se neće susreti s Nancy Pelosikoja je u ponedjeljak stigla u Zagreb na samitu Krimska platforme jer "neće stići" i dodao: "Ona za dva tjedna ionako neće biti ono što je sada. U Americi su za dva tjedna izbori i pobijedit će Republikanci".

Kritičan je bio i prema samoj Krimskoj platformi kazavši kako nije siguran "što je to. Vidim jako puno cinizma i nepoštenja prema sirotom ukrajinskom narodu i općenito prema tom ratu, tako da ne želim biti jedan od pozera koji će tome doprinosti".

"Na kraju će Amerikanci i Rusi morati sjesti jer oni vode posredni rat preko ukrajinske grbače", smatra Milanović, dodavši da ne razumije zašto se gotovo nitko to ne usudi reći.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon summita Plenković: "Odluka je donesena. Ne znači da će doći 100.000 vojnika pa onda ići u Ukrajinu. Milanović će morati objasniti zašto je protiv"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "tuđi rat" Milanović odbrusio Plenkoviću: "Nisam zgrožen, a on je dosljedan i dolazi kao frustrirani ćaća, dođe doma, izbeštima ženu..."

Govoreći o obučavanju ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, ponovio je kako je to svrstavanje na stranu i sudjelovanje u ratnom sukobu. "To je crta preko koje ne dopuštam. Drugima mogu pomoći i suosjećati, previše smo se brinuli o drugima, a o nama nitko. Naša je situacija takva da moramo brinuti svoju brigu", rekao je. 

Predsjednik je rekao kako se Hrvatsku tretira kao neozbiljnu državu i dodao kako je ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman bio u Bruxellesu, gdje je donesena odluka da će europske države u nečemu sudjelovati, a on o tome nema pojma, naglasio je. "Ta odluka, iako jednoglasna, nikoga, srećom, ne obvezuje, mi nemamo nikakvu obvezu u okviru NATO-a, nema obveza borbenog djelovanja", naglasio je. 

Rekao je i kako nije pratio slučaj s mogućim policijskim nasiljem nad navijačima te da ne zna puno o tome, ali je dodao kako "postoje situacije u kojima se policajac nekada ne može obraniti, a da ne povuče".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene