Blokirali pristanište

Gotova agonija stanovnika Kaprija - pao dogovor svih strana, hoće li ga se svi držati?

Buna otočana na Kapriju zbog novog pristaništa urodila je plodom, doznaje Dnevnik Nove TV.

Dnevnik NoveTV doznaje kako je postignut dogovor između resornog Ministarstva, brodara, Županije i Grada Šibenika vezano za blokadu pristanka trajekta na otok Kaprije.

Trajekt bi na novo pristanište tako trebao pristajati četiri puta, a na staro pristanište tri puta tjedno. U tom slučaju otočani bi prestali s prosvjedima, i to već u petak budu li se akteri dogovora, koji pred kameru ne žele, držali dogovora.

Podsjetimo, sve je počelo prije nešto više od tri tjedna kada je se na Kaprijama počelo koristiti novoizgrađeno trajektno pristanište, ali ne i nova pristupna cesta koja ostala uska i neadekvatna za prolazak vozila. Zato su otočani blokirali pristajanje trajekta kako bi ukazali na problem. Prije tjedan dana ipak su pustili da trajekt pristane i iskrca smetlarske kamione koji su starom cestom jedva prošli. 

"Htjeli smo pokazati da ovo nema smisla. Mi imamo nasipani put, šetnicu, a na kraju je ta šetnica ispala naša cesta s kojom ćemo mi morati funkcionirati u mjestu jer je otvoreno novo trajektno pristanište. Mi tražimo minimum, a to je pristupnica koja će spajati selo s novim trajektnim pristaništem", objasnila je mještanka Kaprija Barbara.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.