vremenska prognoza

Pred nama je nešto sunčaniji vikend. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV

Za vikend nam ponovno stiže nešto sunčanije vrijeme. Samo ponegdje može biti malo kiše. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pred nama je više sunca nego oblaka. Ujutro još u unutrašnjosti svježe, a poslijepodne većinom ugodno toplo. Početkom vikenda će iznad naših krajeva ojačati anticiklona koja će za vikend i u sljedećem tjednu pridonijeti stabilnijem vremenu. Jedino će u subotu u noći sa sjevera u manjoj mjeri utjecati prolaz visinske doline, a u ponedjeljak i ova atmosferska fronta iznad britanskog otočja koja će nam donijeti blago osvježenje.

U subotu će u unutrašnjosti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Jedino još noći u unutrašnjosti može pasti malo kiše i to ponajprije u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. U unutrašnjosti vjetar slab - pa po gorskim kotlinama može biti magle. Na Jadranu još u noći i ujutro umjerena, podno Velebita jaka, na udare i olujna bura. Najniža temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 13 do 19 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a vjetar slab. Najviša temperatura od 16 do 19 stupnjeva. I u istočnim predjelima djelomice sunčano, vjetar slab, a poslijepodne temperatura od 17 do 20 stupnjeva. U Gorskoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočnjak. Malo više oblaka povremeno još će biti u prvom dijelu dana. Na Sjevernom Jadranu djelomice sunčano, a bura će od sredine dana postupno oslabjeti. Najviša temperatura u gorskom području od 14 do 18, na Jadranu od 19 do 23 stupnja.

U Dalmaciji pretežno sunčano i ugodno toplo. Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Poslijepodne ugodno toplo od 21 do 25 stupnjeva. Temperatura mora još je većinom iznad 18 stupnjeva koja označava prihvatljivu granicu za kupanje.

Sjedećih dana u unutrašnjosti uglavnom suho te djelomice sunčano. Jedino u noći od ponedjeljka na utorak ponegdje može pasti malo kiše. Ujutro svježe lokalno uz moguću maglu. Vjetar većinom slab, osim u nedjelju kad će prolazno zapuhati umjeren, u višim predjelima i jak jugozapadnjak.

Na Jadranu pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku te uglavnom suho. Mjestimice će puhati umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Temperatura i ovdje bez veće promjene.

Za vikend, dakle, djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano što će očekuje i u nastavku tjedna. Samo ponegdje može biti malo kiše i to uglavnom u unutrašnjosti - u noći na subotu - i ponovno od ponedjeljka na utorak.

Pročitajte i ovo Vinko Sanader FOTOGALERIJA Ivo Sanader došao iz kaznionice na sprovod bratu Vinku

Pročitajte i ovo NIJE BIO VUČIĆEV SHOW Plenković napao Milanovića: "Fantastični, briljantni, veliki umotvorni savjetnici i on sam, ne znaju to pročitati"