Eksplozija u skladištu

Vatrena noć u Osijeku! Požar progutao poslovne prostore i skladišta, snimke su dramatične

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Teška noć je iza osječkih vatrogasaca. Veliki požar je progutao poslovne prostore i skladišta koja su koristili deseci tamošnjih tvrtki, a velikim naporima spriječeno je širenje požara na obližnju benzinsku postaju. Izještaj iz Osijeka donijela je ekipa Dnevnika Nove TV.

Niz iz eksplozija noćas je probudio Osječane. "Oko 4 sata sam se probudio, jer nestalo je struje, čujem jedno dvije eksplozije, jednu za drugom", ispričao je Stjepan Gal iz Osijeka.

U južnom dijelu grada, oko tri sata, zapalio se kompleks skladišta i poslovnih prostora.

"Odem van i gledam, a ono se dimi, crni, oblak dima i plamena jedno pet-šest metara u visini", opisao je događaje.

Izbjegnuta je i tragedija. Silina eksplozije u jednom je trenutku odbacila vatrogasce.

"Dogodila se jedna eksplozija gdje su vatrogasci odbačeni, ali oni su nastavili gasiti tako da nije bilo nikakvih ozlijeđivanja", rekao je Goran Ivković, zapovjedink JVP-a Osijek.

Požar je jutros stavljen pod nadzor. Gasilo ga je 78 vatrogasaca s 22 vozila. Vjetar im je otežavao.

"Vodila se velika borba, oko 4 sata, da se požar ne proširi na benzinsku postaju koja se nalazi u neposrednoj blizini ove lokacije jer bi onda posljedice onda bile značajno veće", rekao je Dragan Vulin, načelnik stožera Civilne Zaštite grada Osijeka.

Iz benzinske postaje odgovorili su nam da noću ne rade pa u trenutku požara nije bilo djelatnika. Ostatak dana ostali su zatvoreni jer se mjesto još uvijek osigurava.

"U okolnom području postoji nekoliko skladišta boca pod tlakom s tehničkim plinovima, a jedna od tvrtki koja koristi skladište se koristi upravo time, ta vanjska skladišta su također obranjen", dodao je Vulin.

Sve ostalo uglavnom je izgorjelo - skladišta guma, maziva, poslovni prostor jedne dostavne službe. Ugroze za stanovništvo nije bilo, ali zbog dima i opasnosti od eksplozija, ceste su satima bile blokirane.

"Nakon što smo s vatrogascima utvrdili da bi moglo doći do opasnosti za prometovanje po južnoj obilaznici i ovdje na nastavku Trpimirove ulice zatvorili smo promet", rekao je Darijo Premenc, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske.

Uzrok požara tek će se utvrđivati. Uvjeta za očevid još nema.

"Požar će trajati vjerojatno još dugo zato što tek sada ulazimo u prostor gdje je uskladišten materijal, ali postoji opasnost od urušavanja krovne konstrukcije koji uslijed požara znatno oštećena tako da moramo paziti sada na sigurnost vatrogasaca", reko je Ivković.

Prostorom se koristilo više desetaka različitih tvrtki, šteta je golema, a ugrožena su i radna mjesta.

  Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Potpuni kaos zbog poplava: Raste broj mrtvih i nestalih, na tisuće evakuiranih

  Pročitajte i ovo užas zbog borisa FOTO/VIDEO Neviđena katastrofa u Češkoj: Ulice pod vodom, stanovnici s vodom do pazuha, pješčani nasipi...

  Pročitajte i ovo Ciklona Boris VIDEO/FOTO Dunav se izlio u središtu Beča, u misiji spašavanja poginuo vatrogasac: Vlasti proglasile katastrofu