Dobar posao u Čakovcu

Pokvarena bankarica oštetila klijente za 700 tisuća eura: Potpisivali su lažne ugovore

Bankarica ukrala više od 700.000 eura Foto: Getty Images
Međimurska krim policija dovršila je istragu nad osumnjičenom 50-godišnjom bankaricom koja je oročene štednje klijenata zadržala za sebe.

Međimurska policija i nadležno državno odvjetništvo sumnjiče 50-godišnju bivšu zaposlenicu banke u Čakovcu da je počinila kaznena djela krivotvorenja isprava i prevare.

Osumnjičena se od travnja 2021. do svibnja 2024., dok je još radila kao službenica u banci, ali i kad je s tog posla otišla, lažno predstavljala kao visokopozicionirana djelatnica banke.

Klijentima banke nudila je mogućnost ugovaranja povlaštenih štednji uz visoke kamatne stope. Kada bi joj nasamareni klijenti predali novac, osumnjičena bi ga zadržala za sebe. Pritom je ugovarala lažne ugovore o oročenom depozitu.

Oštetila je 10 ljudi s područja Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije, i to za iznos nešto veći od 700.000 eura.

Pročitajte i ovo 4,0 stupnja Jak potres na sjeveru Hrvatske, osjetio se širom zemlje: "Kao da je bomba eksplodirala!"

Pročitajte i ovo potres kod Križevaca Stotine uplašenih građana komentarima zatrpale EMSC: "Užasan osjećaj, cijela se kuća tresla"

Osumnjičena se nalazi u istražnom zatvoru, a protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, priopćila je međimurska policija o nastavku istrage protiv dviju bankarica iz Čakovca.