PRAVOVREMENO

Intervencijom policije spriječen odlazak djece na izlet s tehnički neispravnim autobusom

Policija Foto: Getty Images
U rutinskoj kontroli kakve policija redovito provodi prije odlaska djece na izlete autobusima, policijski službenici primijetili su da je vozilo tehnički neipravno, pa je poslano na izvanredni tehnički pregled, koji je potvrdio policijske sumnje.

Trebalo je to biti veselo jutro za djecu iz jedne osnovne škole u centru grada Zagreba jer su se spremili za školski izlet, ali se čitava stvar izjalovila jer autobus kojim su trebali putovati nije bio ispravan.

Policijski službenici u sklopu redovite kontrole, kakve već godinama provode u suradnji s obrazovnim institucijama, primijetili su da je autobus kojim upravlja 45-godišnji vozač potencijalno tehnički neispravan, pa su naložili izvanredni tehnički pregled.

Na tehničkom pregledu autobus je pao zbog većih tehničkih nedostataka, a zatim je isključen iz prometa. Protiv prijevoznika čiji je autobus pokrenut je prekršajni postupak za koji je predviđena kazna do 3980 eura, dok je vozač autobusa kažnjen kaznom od 260 eura.

  Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Plenković napao najveću oporbenu stranku: "Oni su lopovska organizacija. Kako oni nama, tako mi njima"

Pročitajte i ovo Magnitude 6,0 Jak potres pogodio Tursku