Dovršen očevid

Otkriveni uzroci požara u osječkoj tvrtki: Nadzorna kamera sve je snimila

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Otkriven je uzrok požara koji je u srijedu izbio u Osijeku te je potvrđen očevidom.

Otkriveni su uzroci požara koji je izbio u osječkoj tvrtki Drava International.

Snimka nadzorne kamere pokazuje kako je do požara došlo zbog vjetra koji je podigao aluminijsku foliju i uzrokovao kratki spoj između dva dalekovoda, što je zapalilo uskladištenu plastičnu sirovinu.

"Zbog vjetra koji se u tom trenutku dogodio tamo došlo je do podizanja aluminijske folije koja se podigla do dalekovoda i do kratkog spoja koji je dalje uzrokovao eksploziju i požar", rekao je Darijo Premec, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske.

Pročitajte i ovo Drava International Ministar nakon ponovnog požara u osječkoj tvrtki postavio ključno pitanje

Potvrdio je to i policijski očevid koji su obavili službenici PU osječko-baranjske s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja.

Vatrogasci su u srijedu požar stavili pod nadzor te ga ugasili. Taj požar znatno je manjih razmjera od onog iz listopada prošle godine, a uzroci tog požara doznat će se tek na suđenju koje još nije počelo.

"Tijekom jutra vršen je očevid i JVP je pomagao vezano za provođenje očevida i nakon što je završen, postrojba se vratila i za nas je to konačan završetak vatrogasne intervencije", rekao je Goran Ivković iz javne vatrogasne postrojbe. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Cure detalji FOTO Glavni osumnjičeni za terorizam sve priznao: "Htio je ubiti sebe i veliku grupu ljudi"