"Ugrožena mu je sigurnost"

Oglasio se Dujić iz afere nakaze: "Netko se potrudio da kompromitira istragu"

Nediljko Dujić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma Foto: DNEVNIK.hr
Nediljko Dujić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma, komentirao je aferu nakaze i ustanovio da je netko kompromitirao istragu kad je pustio informaciju novinarama da je prijavio prijetnju.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić u nedjelju je u Šibeniku, gdje se održava XXI. Opći sabor HDZ-a, te je tom prilikom dao izjavu za medije o aferi nakaze.

"Mi redovno razgovaramo i, kako stvari stoje, vrlo brzo će se vidjeti da je sve bilo po propisima, da nema nezakonitih radnji, i vjerujem u institucije ove države", odgovorio je novinarima Dujić na pitanje je li razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, piše N1.

Nediljko Dujić smatra i da afera u kojoj se spominje nije nanijela štetu reputaciji stranke: "Nisam uključen ni u kakve nedozvoljene, nezakonite radnje i ne vidim iz čega bi proizlazila šteta."

Na pitanje ima li informacija o prijetnjama koje je prijavio rekao je: "Nažalost, netko se potrudio da kompromitira tu istragu, zasad više ne mogu o tome. Onaj tko je pustio informaciju novinarima da sam prijavio ozbiljnu prijetnju na taj način je kompromitirao sigurnost mene i moje obitelji. Mislim da je to jedno od važnijih pitanja - kako cure informacije."

Kazao je da ni u jednom trenutku nije izravno komunicirao s načelnikom policije o slučaju svoje kćeri, a načelnika je, kaže, slučajno sreo kad je došao prijaviti prijetnje.

Na pitanje je li njegova kći autom krenula na policajku Dujić je odgovorio: "Kategorički tvrdim da nema istine, u medijima se provlači slika sasvim druge lokacije i vremena."

Pročitajte i ovo Za Dnevnik Nove TV Je li utjecao na policiju zbog svoje kćeri i je li ga sram zbog dernjave? Veliki intervju moćnog HDZ-ovca o aferi nakaze i zašto je bio u policiji

Pročitajte i ovo kaznena prijava Odvjetnik policajke koju je vrijeđala kći HDZ-ovca: "Sama je to prijavila jer policija prilikom izvida nije utvrdila da bi se tu radilo o kaznenom djelu"

Pročitajte i ovo Anna Dujić Policija se oglasila o slučaju nakaze: Objasnili tko je radio istragu u slučaju kćeri moćnog HDZ-ovca

Pročitajte i ovo Odbačena prijava Policajka iz afere nakaze završila na bolovanju, oglasio se sindikat: "Pojedincima nije stalo da je zaštite"