Nedaleko od Knina

Održana komemoracija za ubijene srpske civile dan nakon Oluje: "Još uvijek nitko nije odgovarao"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Održana je komemoracija za ubijene srpske civile dan nakon Oluje. Ubijeni su stariji mještani mjesta Uzdolje koje se nalazi nedaleko od Knina.

U Uzdolju nedaleko od Knina, održana je komemoracija za osmero civila srpske nacionalnosti ubijenih 6. kolovoza 1995., dan nakon oslobođenja Knina.

Riječ je o starijim mještanima, koji su tada bili u dobi od 62 do 80 godina. Udruga Dokumenta podnijela je kaznenu prijavu, no još nitko za zločin nije osuđen ni kažnjen.

Pročitajte i ovo Novo doba Predsjednik Bangladeša raspustio parlament: Oslobođena ljuta protivnica odbjegle premijerke

Polaganju vijenaca prisustvovala je i saborska zastupnica Samostalne demokratske srpske stranke Anja Šimpraga te predstavnici lokalne i županijske vlasti.

"Mi se već tradicionalno više od 10 godina prisjećamo žrtava ovdje na ovom mjestu za osam stradalih mještana sela Uzdolja, ali bih volio ovom prilikom da istaknem da je na području Općine Biskupija stradalo 56 ljudi za vrijeme akcije Oluja. I ono što ostavlja gorak ukus u ustima je što još uvijek nitko nije odgovarao za zločine koje sam naveo", rekao je Milan Đurđević, načelnik Općine Biskupija.

Pročitajte i ovo sukob na Bliskom istoku Nakon eskalacije sukoba ova zemlja zabranjuje svojem stanovništvu put u ratnu zonu

Ognjen Vukmirović, zamjenik župana Šibensko-kninske županije je rekao: "Izjavom sjećanja inzistiramo na jačanju kulture mira, na podršci zajednicama sjećanja, na obnovi mjesta uništenih ratom, na svakoj inicijativi koja teži suočavanju s preostalim dužnostima u odnosu na porodice žrtava".

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.