Novi zakon o grobljima

O uklanjanju spornih spomenika pobunjenih Srba oglasili su se iz DP-a: "To je neprimjereni sadržaj koji vrijeđa hrvatski narod"

Novi zakon o grobljima bi trebao omogućiti uklanjanje spornih spomenika pobunjenih Srba iz Domovinskog rata, a o svemu su se oglasili iz Domovinskog pokreta.

Domovinski pokret komentirao je novi zakon o grobljima koji bi trebao dovesti do uklanjanja spornih spomenika i obilježja pobunjenim Srbima poginulima u Domovinskom ratu.

Osvrnuli su se i na izjave Milorada Pupovca da bi se trebali ukloniti i svi s ustaškim obilježjima.

''Ide se u uklanjanje neprimjerenog sadržaja koje vrijeđa hrvatsku državu i većinski hrvatski narod. Da ne govorim da na tim spomenicima piše da je poginuo za srpsku otažbinu i leži na srpskoj zemlji. To je nedopustivo i to je vrijeđanje RH. Što njemu znači neprikladno, koji su to spomenici. Neka kaže", poručio je Stipo Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik.'

''Kad dođe vrijeme za raspravu o tome, mi ćemo reći koji je naš stav. Doprinos kontaminaciji javne političke rasprave ne kanimo davati u mjerama u kojima to neki misle'', rekao je Pupovac.

Pročitajte i ovo Objavio inspektorat Nakon Austrije sada i u Hrvatskoj: Povlače se Coca Cola, Fanta i Sprite iz poslovnica omiljenog trgovačkog lanca

Pročitajte i ovo o Rusima i financiranju Milanović odgovorio HDZ-ovcima: "U kući obješenog konopac se ne spominje"