EU izbori 2024.

Nina Skočak zahvalila biračima: "Napravili smo malo političko čudo"

Glas na izborima za Europski parlament dala je kandidatkinja Nina Skočak - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix
Kandidatkinja Nina Skočak se oglasila putem svog TikTok profila i zahvalila biračima.

Nezavisna kandidatkinja i nositeljica liste Gen Z Nina Skočak je osvojila 30.112 glasova prema podacima DIP-a (99,87 posto obrađenih biračkih mjesta), što je više od, primjerice, Mosta, stranke Pravo i pravda Mislava Kolakušića ili OiP-a Karoline Vidović Krišto.

Unatoč dobrom rezultatu, lista Nine Skočak nije uspjela prijeći prag.

Pročitajte i ovo EU izbori VELIKA GALERIJA Razdragan Plenković objasnio zašto su Hrvati glasali za HDZ te izazvao euforiju

Pročitajte i ovo Osvojio mandat VIDEO/FOTO Pogledajte kako je Bartulica napustio stožer DP-a: "Ovo je bahatluk i sramota. Te ljude može biti sram"

Skočak se oglasila na svom TikTok profilu i poručila pratiteljima: "Nismo dobili mandat, ali smo napravili malo političko čudo. Prešišali smo neke velike političke stranke. Drago mi je da smo pokazali da mladi mogu, žele i da možemo biti dostojni politički konkurenti onim tradicionalnim političarima!" 

 

 

Skočak se osvrnula i na svoj privatni život i poručila da je ovo najteža stvar koju je karijerno napravila te da je na kraju svega psihički i fizički iscrpljena, ali i neizmjerno zahvalna

Povezane teme