Meteoalarm

VIDEO Stiglo nevrijeme: Snimljen neobičan vrtlog, zabilježeno više od 3000 udara munja - "Bižite doma!"

Nevrijeme u Istri Foto: Istramet/Alberto Ghira/weather.com
Grmljavinski senzori već bilježe više od 3.000 udara munja, a centar nestabilnosti je sjeverni Jadran. Pljuskovi će biti česti i u poslijepodnevnim te večernjim satima.

Naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom već je stiglo u neke zapadne i sjeverne dijelove zemlje, a kiša s jakom grmljavinom zabilježena je osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Promjena vremena zahvatila je dijelove Istre i Kvarnera.

Grmljavinski senzori zabilježili su više od 3.000 udara munja, a centar nestabilnosti upravo je sjeverni Jadran. Nakon prolaska ovog prvog vala nestabilnosti, pljuskovi će biti česti osobit u večernjim satima, ali i u noći na petak, javlja Istramet.

Na Facebook stranici Istrameta objavljena je snimka neobičnog vrtloga.

"Fascinantno vrtloženje iznad Rovinja!", stoji u opisu.

Za riječku regiju i Kvarner izdano je narančasto upozorenje.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozoravaju iz DHMZ-a.

Za ostatak Hrvatske, osim za Slavoniju, izdano je žuto upozorenje.

Radarske snimke otkrivaju kako se oluja kreće prema Hrvatskoj, a možete ih pratiti OVDJE.

DHMZ za petak najavljuje promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, lokalno i jakim pljuskovima s grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana na Jadranu. Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, na moru većinom umjereno jugo, a ujutro na sjeveru prolazno i bura. Jutarnja temperatura od 15 do 18, na obali i otocima između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29 °C.

Pročitajte i ovo stižu promjene Tomašević: "I HDZ ima parkirna mjesta za koja 10 godina nisu platili ni euro. Očito je sve funkcioniralo na halo"

Pročitajte i ovo prvi put? Putinov najveći saveznik dignuo avione i oborio ruske kamikaze koje su išle na Ukrajinu!