Druga dvojica išla pomoći

Načelnik općine o tragediji u Velikoj Ludini: "Jedan je ušao u podrum, udahnuo par puta i srušio se..."

Tragedija u Velikoj Ludini Foto: DNEVNIK.hr
Načelnik općine Velike Ludine otkrio je što se najvjerojatnije dogodilo i koji je razlog smrti trojice muškaraca čija su tijela pronađena u petak kod Popovače.

Tri beživotna tijela muškaraca pronađena su na području Velike Ludine u petak oko 6:30 ujutro.

Načelnik općine velika Ludina Dražen Pavlović iznio je do sada poznata saznanja.

"U podrumu se očito stvorila koncentracija ugljičnog dioksida i oni su vjerojatno udisali, ali kisik im nije dolazio u pluća i ostajali su bez zraka.

Koliko znam, večer prije zvali su prijatelja da dođe do klijeti kako bi zajedno napravili taj postupak hlađenja grožđa suhim ledom. On nije mogao doći, a ujutro ga je nazvala supruga jednog od njih trojice jer nije došao kući, a trebao je ići na posao i nije se javljao na mobitel.

Najvjerojatnije su sjedili vani i jedan od njih trojice prvi je ušao u podrum, udahnuo nekoliko puta i, s obzirom na visoku koncentraciju ugljičnog dioksida, pozlilo mu je i srušio se. Vjerojatno mu je drugi prijatelj pokušao pomoći pa se to isto dogodilo i njemu, a onda i trećem. To će vjerojatno utvrditi policija. Sva je sreća da i oni koji su došli kasnije nisu ušli u podrum jer su i oni mogli proći kao i oni" - rekao je za Jutranji list načelnik Pavlović.

Tragedija u Velikoj Ludini Foto:DNEVNIK.hr

Sva trojica stradalih, G. K. (58), D. B. (57) i S. O. (73), su iz Katoličkog Selišća, naselja u općini Velika Ludina u Sisačko-moslavačkoj županiji. Vikendica u kojoj su tradali svega je nekoliko kilometara udaljena od njihovih domova.

Obdukcija će se obaviti na Odjelu patologije sisačke Opće bolnice,  kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Istraga je u tijeku, priopćila je PU sisačko-moslavačka.

Pročitajte i ovo najavljena mjera Jednima 80, drugima tek 7 posto! Ipak stiže dobra vijest za umirovljenike

Pročitajte i ovo Sve je snimljeno VIDEO "Pronađen si, prijatelju": Policija s rotirkama uz auto iz Srbije čiji je vozač pokazivao tri prsta

Pročitajte i ovo Zgrada i auti u plamenu VIDEO Monstruozan napad Rusa: "Okupatori su ubili petero civila, među njima i dijete na igralištu"

Povezane teme