HAVARIJA

U Savu kod Županje potonuo brod granične policije

MUP-ov brod na Savi Foto: Ivica Galovic/Pixsell
Zbog obilne kiše i mikropukotina na trupu, u MUP-ovo plovilo počela je prodirati voda, a ono tonuti, no brzom rekacijom policije i vatrogasaca izvučeno je na kopno.

Službeno plovilo granične policije na rijeci Savi koje se zbog kvara nalazilo na vezu u Županji, uslijed prodiranja vode potonulo je, a brzom reakcijom policajaca i vatrogasaca brod je izvučen, izvijestila je u utorak Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

"U noći sa subote na nedjelju, 28./29. rujna, uslijed obilne kiše došlo je do prodora vode u službeno policijsko plovilo na zaduženju u Postaji granične policije Županja, koje je prethodno zbog kvara bilo privezano na vez na rijeci Savi u Županji. Plovilo je krenulo tonuti, a policijski službenici su odmah reagirali te ga u suradnji s pripadnicima Javne vatrogasne postaje Županja izvukli iz vode", navodi se u priopćenju.

U suradnji s Lučkom kapetanijom Slavonski Brod na plovilu je obavljen očevid, kojim je utvrđeno kako je uzrok havarije nekontrolirano prodiranje vode u krmenu komoru kroz mikro pukotine na mjestu gdje su ploče zavarene, te je isključena mogućnost da je događaj posljedica kaznenog djela, dodaju iz vukovarsko-srijemske policije.

Plovilo je potom predano ovlaštenom serviseru radi popravka.

Pročitajte i ovo "Vlada je preuzela obavezu" Milanović protiv sudjelovanja hrvatskih vojnika u misiji potpore Ukrajini: "Hrvatsku treba zaštititi od rata"

Pročitajte i ovo Pronašao ga prijatelj Poznat uzrok smrti stradalog 66-godišnjaka: "Imao je krvavu glavu, sve kamere bile su potrgane"

Povezane teme