Verbalni napad

Muškarci napali novinare u Otoku: "Srbi! Jedva ste dočekali! Hoćeš i nas snimati?"

Policija udaljava muškarca u Otoku Foto: DNEVNIK.hr
Gradonačelnik Otoka i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Josip Šarić uhićen je u ponedjeljak ujutro u akciji policije i USKOK-a. Novinare koji prate akciju u Otoku je verbalno napalo nekoliko muškaraca.

Vukovarsko-srijemska policija, ne navodeći identitet, izvijestila je da u koordinaciji s USKOK-om provodi kriminalističko istraživanje na području Slavonije nad jednom osobom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv službene dužnosti.

Novinare koji prate razvoj akcije u Otoku dok su promatrali kako policija iznosi dokazne materijale iz Gradskog poglavarstva, blizu kojega je i kuća HDZ-ova gradonačelnika Josipa Šarića, verbalno su napali neki muškarci, koje je udaljila interventna policija.

''Dobacivali su neke ružne stvari, govorili – jedva ste dočekali, pitali su – hoćeš i nas snimati? Jedan je prišao i počeo vikati – Srbi! Srpski mediji! Gdje je N1? Snimatelja Nove TV verbalno su napali. Interventni policajci upozorili su ih nekoliko puta i rekli im da se udalje, a nakon što je jedan od njih počeo nešto mrmljati, jedan policajac stao je pred njega i izričito mu rekao da se udalji", kazao je jedan od svjedoka događaja.

Policija i jest udaljila jednog od muškaraca koji je stvarao probleme kad je novinarima prišao čovjek koji je govorio o problemima sa Šarićem. Nešto kasnije je policija i uzela podatke o jednome od muškaraca (nije na pratećoj fotografiji) koji je verbalno napao novinare te će biti priveden, ispitan te prijavljen.

Pročitajte i ovo Grmoja prozvao Plenkovića Uhićenja nakon ostavki: "Sve da Gazda ne bi trpio veću štetu"

Pročitajte i ovo NAJDUŽE NA VLASTI Tko je uhićeni HDZ-ov gradonačelnik?