"Vrijeme je"

Miro Bulj ide u utrku za predsjednika? "Plenkoviću, lolo, ako te toliko živciram..."

"Moguće je da za nekoliko dana objavim svoju kandidaturu za predsjednika", kaže Bulj.

Predsjednik Zoran Milanović u utorak se odbio suglasiti sa sudjelovanjem pripadnika hrvatskih oružanih snaga u NATO-ovoj misiji sigurnosne pomoći i obuke Ukrajini (NSATU) i rekao da time štiti Hrvatsku od sukoba jer se ratu u Ukrajini "ne nazire kraj".

Premijer Andrej Plenković potom je odluku predsjednika Milanovića proglasio manipulacijom te negirao da bi to uvuklo Hrvatsku u sukob.

Mostov zastupnik Miro Bulj sazvao je danas u Saboru konferenciju za novinare na tu temu pa upitao premijera zašto ne šalje vojsku na hrvatske granice zbog ilegalnih migranata.

"On umjesto toga potiho gura časnike i Hrvatsku se upliće u rat. Protiv toga sam da hrvatski vojnici krvare za tuđe interese. Također, i Milanović je bio dvosmislen. Na skupu NATO-a nije imao hrabrosti blokirati Švedsku i Finsku", kazao je Bulj te dodao:

"Lolo, Plenkoviću, ako te ja toliko iritiram, dođi u Sabor s prijedlogom da hrvatsku vojsku, protivno volji naroda, uplićeš u nepotreban rat kako bi pogodovao svojim gazdama i dodvorio se Macronu i ostalima."

Najavio je i moguću kandidaturu za Pantovčak.

"Ja debelo razmišljam koji je moj idući korak jer je ovakvo ponašanje predsjednika, premijera i ministra obrane ispod svake razine jedne ozbiljne države. Moguće je da za nekoliko dana objavim svoju kandidaturu za predsjednika. Vrijeme je da običan čovjek iz naroda kaže se da će uletjeti u šesnaesterac i običnim jezikom ću pozvati hrvatski narod da imaju koga podržati", naglasio je.

Pročitajte i ovo Uzbuna na sjeveru Hrvatske Drama na ekskurziji: Učenici odjednom počeli povraćati, poznat uzrok

Pročitajte i ovo Prosvjed podrške VIDEO Pogledajte kako su u susjedstvu proslavili napad: Autima blokirali prilaz gradskoj vijećnici, mahali zastavama i uzvikivali parole

Povezane teme