Prioriteti

Bulj: "Ne može koncert Prijović biti za hrvatske branitelje veći problem od dolaska Vučića"

Saborski zastupnik Miro Bulj Foto: Damjan Tadic/Cropix
Predstavnici braniteljskih udruga ne smiju šutjeti na sramotu koju su Andrej Plenković i HDZ napravili s Aleksandrom Vučićem u Dubrovniku, poručio je Mostov saborski zastupnik i predsjednički kandidat Miro Bulj.

Saborski zastupnik stranke Most i predsjednički kandidat Miro Bulj na svojem je Facebook profilu komentirao dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na samit u Dubrovniku. 

"Predstavnici braniteljskih udruga ne smiju šutjeti na sramotu koju su Plenković i HDZ napravili s četnikom Vučićem u Dubrovniku koji je iz našeg Dubrovnika koji je bio razaran pljuvao po Domovinskom ratu i negirao velikosrpsku agresiju. Za hrvatske branitelje ne može od te sramote veći problem biti dolazak jedne pjevačice koju će mladi slušati bunili se mi na to ili ne. Moguće je čak da će je više slušati ako se budemo bunili jer je zabranjeno voće često najslađe", napisao je Bulj.

"Slažem se da se takvi koncerti ne bi trebali organizirati u vrijeme sjećanja na žrtve Vukovara i Škarbnje, a i želudac mi se diže od takve glazbe, ako se to uopće može nazvati glazbom. Ali ne može to biti veći problem od sramote s Vučićem u Dubrovniku. Ne mogu se držati konferencije za medije u kojima će se problematizirati koncert, a šutjeti na dolazak predsjednika zemlje koja je izvršila agresiju na Hrvatsku, čovjeka koji je bio i ostao četnik i koji i nikad nije odustao od velikosrpske politike samo joj je dao drugo ime, tzv. politika srpskog sveta", dodao je.

"I to dok još uvijek nije riješeno pitanje nestalih, dok još uvijek nije plaćena ratna odšteta, dok još uvijek nije vraćena dokumentacija iz vukovarske bolnice. Dopustiti da takav čovjek usred Dubrovnika pljuje po Domovinskom ratu i na to ne reagirati je sramota", zaključio je Bulj.

Pročitajte i ovo incident u Zagrebu FOTO Svjedok drame: "Udario je policajca, a onda su mu razbili prozor i izvukli ga van..."

Pročitajte i ovo Nestali u petak Strava kod susjeda: U kanalu hidroelektrane nađeno tijelo djevojčice (14) i mladića (25)