razbio vrata, vrijeđao policajce...

Medved o Sučićevoj ostavci: "Svjedočimo njegovom odgovornom ponašanju"

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je ostavku državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića. Rekao je da svjedočimo Sučićevom odgovornom ponašanju i podnošenju ostavke.

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je ostavku državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića.

Sučića je policija u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića. Prema izvješću vukovarsko-srijemske policije, tada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je Sučić priveden u policijsku postaju.

Državni tajnik izazvao je pravi kaos u Vukovaru, vrijeđao je policajce u kafiću, a razbio je i vrata. Sučiću je društvo u kafiću pravio Krunoslav Šeremet, direktor Memorijalnog centra u Vukovaru. Zbog njih je morala doći i interventna policija. 

"Došlo je do neprimjerenog postupanja Sučića, državnog tajnika. Svjestan svoje odgovornosti, državni tajnik Stjepan Sučić dao je neopozivu ostavku", kazao je Medved. 

"Tom prigodom se ispričao za neodgovorno postupanje. Zahvalio se na povjerenju premijeru i meni. Zahvalio se najranjivijoj skupini, obiteljima nestalih. Ispričao se što ih je svojim činom doveo u nepovoljan položaj", kazao je Medved i nahvalio Sučićev dosadašnji rad.

Status Krunoslava Šeremeta

"Ovom prigodom se Sučiću želim zahvaliti jer je dao iznimno velik doprinos u izgradnji sustava. Stjepan Sučić postavio je odgovarajući odnos povjerenja prema obiteljima koje traže najmilije", rekao je Medved. 

"Što se tiče statusa Krunoslava Šeremeta, on je imenovan odlukom Upravnog vijeća Memorijalnog centra. O njegovom statusu raspravljat će Upravno vijeće nakon što od MUP-a zaprimimo sve detalje što se točno dogodilo", rekao je Medved.

"Ovo je individualan čin njega kao državnog dužnosnika. A danas svjedočimo njegovom odgovornom ponašanju i podnošenju ostavke", rekao je Medved na upit je li se Sučić pozivao na njega prilikom intervencije policije. 

Rekao je i da je informaciju o uhićenju dobio u subotu oko 12 sati od ministra unutarnjih poslova.